דוברת תא לביא באוניברסיטת חיפה, מיכל מניין, מברכת על ההחלטה של הנהלת האוניברסיטה למנוע את כניסתו של השייח' כאמל חטיב לתוך האוניברסיטה אבל טוענת שזה היה קצת מאוחר מדי, "לצערי ההחלטה התקבלה אחרי הרבה לחצים וזה אבסורד לאשר את כניסתו, אחרי שהם ראו את דברי ההסתה בביקורו של השייח' ראאד סלאח, הם היו צריכים להבין שאין מקום לאנשים כמו סאלח וחטיב ולא יעלה על הדעת שבן אדם שנעצר על הסתה יקבל במה באוניברסיטה".

לדבריה ההסתה של הערבים באוניברסיטה נמשכת, "חייבים להלחם בזה, יש סטודנטים רבים שחשים שלא בנוח, אני חושבת שראוי שיהיו פה אנשי בטחון ושב"כ כי יש באוניברסיטה פעילות מחתרתית אינטנסיבית של הערבים, הקו האדום נחצה כבר מזמן וכל הזמן נהיה יותר ויותר גרוע".

מנין מספרת על סטודנטים יהודים החוששים לצאת החוצה בהפסקות, "אם סטודנט יהודי מרגיש לא בנוח כשהוא יוצא לדשא ואם תאים ערבים  מחלקים פלאיירים שרובם בערבית כדי שלא נבין, אז המצב באמת גרוע, ביום האישה הם חילקו פרחים רק לסטודנטיות  ערביות, אנחנו שומעים הרבה קולות שאומרים לנו שזה לא נוח לצאת לקמפוס, שומעים את השפה הערבית ובכל מקום יש התארגנויות מחתרתיות".

היא חוששת שבקרוב יהיה באוניברסיטת חיפה רוב ערבי, "כשסטודנטים באים לפה לבחינות פסיכומטריות, אז התאים הערבים עושים פעילות בכוונה כדי שסטודנטים יהודים לא יבואו לכאן, אני קוראת להם כן לבוא כדי שזו לא תהיה בסוף אוניברסיטה ערבית. זה יהיה חבל מאוד אם בעוד כמה שנים יהיה רוב ערבי באונ' חיפה. אני חושבת שיש פה הליך מכוון ומתוכנן של הערבים להשתלט על האוניברסיטה.  אני קוראת לסטודנטים היהודים לבוא לכאן, כדי שזה לא תהיה בסופו של דבר אוניברסיטה ערבית".