לא סולחים לו בשמאל. אהרונוביץ'
לא סולחים לו בשמאל. אהרונוביץ'פלאש 90

האם הדחפורים בדרכם להריסת המבנים הלא חוקים שנבנים על ידי ערביי מזרח ירושלים? תלוי את מי שואלים...

השר לבטחון הפנים, יצחק אהרונוביץ', הבהיר אתמול (רביעי) בתשובה לשאילתא של ח"כ יריב לוין, כי אמנם היתה הוראה מדינית לדחות את ההריסות, אולם הוראה זו כבר אינה בתוקף וניתן להתחיל באכיפת החוק באופן מיידי.

תגובה זו, אשר תפסה את הכותרות הראשיות, לא מצאה חן ככל הנראה בעיני בכירים בממשל האמריקני, אשר הבהירו כבר בתחילת השבוע כי הם דורשים מישראל ומהרשות הפלסטינית להימנע מצעדים העלולים לסכן את קיומן של שיחות הקרבה.

גורמים בממשל האמריקני פנו ביממה האחרונה לדיפלומטים ישראלים ולגורמים בכירים בממשלה בדרישה שלא לעשות צעדים מעין אלו, אשר עלולים לפוצץ את שיחות הקרבה בטרם החלו למעשה.

גורמים מדיניים בירושלים מעריכים, כי לאור המצב הרגיש מול ארה"ב, לא תתאפשר גם כעת הריסת מבנים במזרח ירושלים, זאת למרות הצהרתו של השר אהרונוביץ'.