איש השמאל הקיצוני, פרופ' נעם חומסקי, לא הורשה היום (ראשון) להיכנס לישראל דרך מסוף אלנבי, כך דווח ב"הארץ". חומסקי היה אמור להרצות מחר באוניברסיטת ביר זית שליד רמאללה.



בדיווח נכתב כי חומסקי אמר בטלפון לפעיל בקבוצת "זכות הכניסה" שעל דרכונו הוטבעה החותמת Denied Entry (הכניסה נדחית). הוא אמר כי שאל את הפקיד הישראלי מהי הסיבה לכך, ונאמר לו שהסיבה תישלח בכתב לשגרירות האמריקאית.

חומסקי מתאר את עצמו כסוציאליסט ליברטריאני ותומך באגף האנרכיסטי של מפלגת הפועלים. הוא ידוע גם בשל כתיבתו הפוליטית השמאלנית הרדיקלית וידוע בביקורת הנוקבת שלו על מדיניות החוץ של ישראל ושל ארצות הברית.

ח"כ עינת וילף (העבודה) אמרה "אני מקווה שלא הגענו למצב בו אנו חוששים מדעות של אנשים. אמנם דעותיו של חומסקי אינן מקובלות עליי בשום אופן, אולם אני לא סבורה שעל מדינת ישראל לחשוש מכניסתו לשטחי הרשות הפלסטינית. זהו מקרה נוסף בשרשרת מקרים בה נמנעת כניסתם לישראל של אזרחים מחו"ל על פי שיקולים של גורמי ביטחון, בלי לקחת בחשבון את המשמעויות המדיניות שמהלכים אלה מחוללים למדיניות החוץ של ישראל".



בשבוע שעבר הגישה וילף הצעה לסדר היום של הכנסת בנושא "המשמעויות המדיניות של מניעת כניסה לישראל של אזרחים זרים", וקראה מעל דוכן הכנסת לשנות את ההליכים הקיימים כיום לאישור כניסה לישראל, ולערב את משרד החוץ בהחלטות מסוג זה.