בין הזוכים השנה במגן שר הרווחה למתנדבים מצטיינים ניתן למצוא את פרויקט שבת 'יובל' של בני עקיבא, פרויקט המשלב בעשייה התנועתית והחברתית ילדים בעלי צרכים מיוחדים ומוגבלויות. על השבט שהפך בשלוש עשרה שנות קיומו ל-32 שבטים הפזורים ברחבי הארץ, סיפרה ביומן ערוץ 7 אורית תמרי, הרכזת הארצית של המיזם. 

כאמור הפרויקט הוקם ב'בני עקיבא' לפני שלוש עשרה שנים "במטרה לשנות את התפיסה ביחס לשונה. לא עוד השארתו בבית ובמסגרות מיוחדות, אלא מענה רגיל, כשאר בני גילו. שבטי יובל הם שבטים (קבוצות) לילדים בעלי צרכים מיוחדים (פיגור קל- בינוני, שיתוק מוחין, תסמונות שונות, אוטיזם ברמות תקשורת גבוהות), דתיים ושאינם דתיים, המשולבים בפעילות התנועה ככל חניך אחר", מסבירים בתנועה ומוסיפים "החניכים בגילאי 10- 21 הם בעלי יכולת תקשורתית בסיסית במסגרת שבט יובל פועלים בקבוצות קטנות אשר מאפשרות לתת תשומת לב רבה יותר לכל חניך ומענה לצרכיו המיוחדים, תוך שימת דגש על תחומי החוזק ועל היכולות שלו".  

תמרי מציינת בדבריה כי שבט יובל פועל ככל שבט אחר בבני עקיבא, כאשר הפעילות מתקיימת באמצע השבוע ובשבת, והחניכים לוקחים חלק בפעילויות הארציות והמחוזיות של התנועה: חדש ארגון, מסעות, מחנות, התנדבויות ועוד. הטיולים הופכים נגישים עבור החניכים בהתאם לצרכים המשתנים. 

מדריכי השבט ככל מדריכי התנועה, הם חניכי חבריא ב'. המדריכים מקבלים הכשרה לתפקיד במסגרת סמינריוני ההדרכה של בני עקיבא וכן הכשרות וליווי נוספים במהלך השנה- בהתייחס ללקויות עמם עובדים למשל, קורס שפת סימנים למדריכים המשלבים חניכים דוברי השפה. כל זאת לבד מקשר מתמיד עם הוריהם ש"זהו מקור המידע העיקרי באשר למצב החניכים". 

כיום פעילים 32שבטים, מקצרין בצפון ועד ירוחם בדרום ובהם כמאה ושישים חניכים וכשמונים מדריכים, ולדבריה של תמרי התרומה אינה חד כיוונית ואינה מתמקדת במה שמקבל החניך אלא במה שמקבלת התנועה כולה כאשר החניכים משנים את תפיסתם באשר למצוקותיו של הזולת והבנת צרכיו המיוחדים. תמרי קובעת כי התפיסה הכללית בתנועה השתנתה בסוגיה זו של צרכים מיוחדים. "כשפתחנו שבט באחד המקומות הייתה אימא לחניכה שאמרה שהיא לא תשלח את הבת שלה לסניף. היום, אחרי שהחניכה נמצאת עם החניכים מכיתה ד' אני משוכנעת שהיא לא תאמר דבר כזה לגבי הבת שלה". 

תמרי מספרת על ביקוש רב לשיתוף פעולה עם שבטי יובל, גם ממקומות בהם אין ילדים בעלי צרכים מיוחדים. במקומות שכאלה מבקשים להשתלב בעשייה, לארגון חגיגות משותפות עם סניפים ועוד.