אירו. הסוף?
אירו. הסוף?פלאש 90

הרשות לזכויות ניצולי השואה במשרד האוצר מבקשת ליידע את ציבור מקבלי הגמלאות כי לא הפחיתה וכי היא אינה מתכוונת להפחית בעתיד את הגמלה החודשית, וזאת למרות החלשות מטבע היורו.

כזכור קבעה ועדת דורנר כי יש להצמיד את הגמלה החודשית המשולמת לניצולי השואה ל-75% מהרנטה הגרמנית (המשולמת לפי שער היורו) ואולם הועדה לא התייחסה במסקנותיה למקרה בו יהיו שינוים בשער החליפין בין השקל לבין היורו.

לאחרונה בשל החלשות המטבע האירופאי התקיים דיון ברשות והוחלט כי הקצבה לא תופחת למרות החלשות המטבע האירופאי.

מוקדם יותר היום פורסם כי שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ אישר ערב חג השבועות  החזר של יותר מ-2 מיליון שקל לכ-100 ניצולי שואה. מדובר בניצולים שעל פי החוק נדרשו להשיב למדינה קצבאות עודפות שקיבלו בטעות. כך נענה שר האוצר לפנייתה של מנהלת הרשות לזכויות ניצולי השואה, עפרה רוס. הכסף יועבר ישירות לחשבון הבנק של הניצולים עוד החודש. החלטה זו משלימה החלטה קודמת של החשב הכללי באוצר לפטור את ניצולי השואה שקיבלו כפל קיצבה להשיב את הכספים למדינה, למרות שהחוק דורש זאת.

לדברי שטייניץ, "מדובר בניצולי מחנות מבוגרים שהחלו לקבל קיצבה רק בשנתיים האחרונות ובתום לב קיבלו כפל קצבאות. לכן לפנים משורת הדין ראיתי במקרה זה לנכון לאשר החזר של הכספים העודפים באופן מיידי. למדינת ישראל מחוייבות מוסרית כלפי ניצולי השואה שניצלו מהתופת, התעלו על עצמם, והקימו במו ידיהם את המדינה היהודית".