הבנייה בכפר וולג'ה
הבנייה בכפר וולג'הצילום: דב ברק

תושבי בנימין עורכים הבוקר (שישי) צעדת מחאה מהישוב עטרת עד לגשר ביר זית בעקבות ההחלטה להפקיע שטחים של יהודים על מנת לאפשר רצף ערבי מרמאללה לעיר החדשה רוואבי הנבנית בימים אלו.

בועד מתיישבי בנימין שיזם את הצעדה מסבירים כי הפקעת השטחים תגרום לנתק בין מערב בנימין למזרחה.

יו"ר מועצת יש"ע, דני דיין, תקף השבוע בחריפות את ההחלטה לסלול את דרך הגישה לעיר הפלשתינית החדשה רוואבי על אדמות השייכות לישובים יהודיים סמוכים. "אנחנו רואים זאת בחומרה גבוהה מאוד", אמר דיין ביומן ערוץ 7.

"ידענו שקיימות תכניות להעביר חלק מהכביש דרך שטח C ולהעניק לו הגדרה אחרת, פעלנו לסיכול הכוונה הזו מול שר התחבורה וקיבלנו הבטחות מסוימות. הידיעה כעת היא עליית מדרגה.  מדובר בשטח של ישובים. את זה אנחנו נסכל. לא יעלה על הדעת שישובים ייפגעו", אומר דיין המבין את מצוקת הדיור של הפלשתינים אך אינו מוכן לקבל שפתרון יבוא על חשבון ישובים בעיקר בימים בהם מוקפאת הבניה בישובי יו"ש. "בניה ברהבתנות כזו כשיש הקפאה יהודית זה דבר שלא מתקבל על הדעת", אמר.

העיר הפלשתינית רוואבי נבנית במרחק מאות מטרים מגדר היישוב עטרת והתושבים לא מצליחים לקבל מענה לחששותיהם הביטחוניים והסביבתיים מהיום בו יכנסו לעיר הזו בין 25,000 ל-40,000 איש.

תושבי עטרת טוענים כי איש אינו עושה דבר להבטחת שלומם הן הביטחוני והן התברואתי ביום שלאחר איכלוסה של רוואבי.

במכתב לח"כים כתב תושב עטרת "אין לנו כתושבי עטרת (שנחיה מול העיר שתאכלס כ- 25,000 תושבים) כל מידע מה בדיוק הולך לקרות. גם ראשי המועצה שלנו, מטה בנימין, לא העבירו אלינו כל מידע ואולי גם הם לא יודעים הרבה".

שאלותי: איך תתפקד העיר מבחינה אקולוגית? להיכן יזרום הביוב שלהם?איך נמשיך לנוע בכביש לכוון י-ם עם עוד 25,000 תושבים שינועו גם הם על אותו ציר? איך מקימים עיר ללא כל תשתית תחבורתית או לפחות הרחבת הכבישים הקיימים? האם מקדימים נעשה לנשמע? האם רק אחרי שהבתים יעמדו בשטח נשאל את כל השאלות הללו? היכן יטמינו את אשפת העיר החדשה? האם ימשיכו להקים אתרי הטמנה פיראטיים כמו שקורה היום? מהיכן יגיעו מי השתייה שלהם? האם ימשיכו לקדוח קידוחים פירטיים כפי שנעשה היום? לפי הפרסומים תוך שנה העיר אמורה להיות מאוכלסת. איך הבניה הערבית הממוסדת והמאושרת ע"י ממשלת ישראל מסתדרת עם ההקפאה בצד השני? ".