הנגבי: ייערכו תחקירים ויופקו לקחים

ועדת חוץ ובטחון של הכנסת מקבלת בשעה זו עדכון מודיעיני ומבצעי על אירוע המשט לעזה וכן סקירה של ראש המוסד, מאיר דגן.

בפתח הישיבה אמר יו"ר הועדה ח"כ צחי הנגבי כי הזכיר כי "הממשלה החליטה לאחר מבצע עופרת יצוקה להטיל סגר ימי על עזה, הוחלט כי כל מטען שיגיע לעזה יעבור בידוק בנמל אשדוד".

לדבריו יש לכך קונצנזוס מלא בחברה הישראלית, "הסיבה שיש קונצנזוס היא בגלל תחושת העוול שכולנו חשים והצביעות והציניות מאפינים את המתקפה על מדינת ישראל והתחושה של כולנו שיש הגיון בריא ומוסרי בפעולה של צה"ל אתמול. עזבנו את עזה לפני  והותקפנו מעזה במשך שנים ועדין החייל החטוף גלעד שליט נמצא במרתף עלום בעזה ולכן אנחנו חשים שיש לנו את הזכות לפעול כפי שפעלנו".

הוא ציין כי יש הרבה שאלות בתחום המבצעי, המודיעיני וההסברתי ונעמוד על כך שנקבל תשובות וייערכו תחקירים". לסיום אמר, "אנחנו רוצים לשלוח מכאן איחולי החלמה ויישר כוח לחיילי צה"ל".

ראש מחלקת מבצעים במטכ"ל, אלוף משנה איציק תורג'מן אמר בועדה כי "יש שתי ספינות נוספות בדרך. עד היום, לא הגיעו ספינות ליעדן כי ננקטו נגדן אמצעים אפורים".

"לא הייתה אפשרות לעצור את האונייה מרמרה כי היא גדולה וכבדה מדי. לכן זו הפועלה שננקטה", הוסיף.

ראש המוסד מאיר דגן העריך היום בועדה כי "איראן נתקלת בקשיים מרובים ממה שהם צפו, הם לא מצליחים להתקדם טכנולוגית כפי שרצו וזה ירחיק את טווח השגת היעד".