הפגנת סטודנטים ערבים
הפגנת סטודנטים ערביםפלאש 90

באוניברסיטת ת"א לא תמו הפגנות הסטודנטים נגד פעולת צה"ל. אדיר ינקו דובר אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב, טוען בראיון לערוץ 7 כי תמונת המצב כפי שמוצגת על ידי התקשורת כאילו מדובר באוניברסיטה של עוכרי ישראל אינה נכונה.

לדבריו לצידם של המפגינים הערבים היו קרוב לאלף סטודנטים ישראלים שהניפו דגלי ישראל ושרו שירי מולדת.

ינקו מציין כי ההיענות לקריאה בפייסבוק לצאת להפגנות הייתה רבה, ומאות התכנסו בפתח הראשי של האוניברסיטה כדי להביע תמיכה בצה"ל. הוא אינו רואה בעיה עם העובדה שיש גם ערבים שמפגינים נגד צה"ל שכן לדבריו זהו טבעו של שיח בפרט אם הוא מתקיים בתוך עולם האקדמיה.

עוד הוא מציין כי הערבים באוניברסיטת תל אביב הם מיעוט ואת מרב הפעילות הפוליטית שלהם הם מקיימים בשטחי המעונות בלבד, ינקו מציין כי הם מורגשים יותר בימים כמו יום הנכבה ובזמן של אירועים כמו שקרו השבוע, אבל לדבריו בניגוד לאונ' חיפה והאוניברסיטה העברית, האווירה באונ' ת"א לא טעונה מדי, אין היתקלויות ואין אלימות, "אנחנו תומכים בפעילות פוליטית כל עוד היא עומדת בהתאם לחוק, אני מזכיר שגם בתקופת ההתנתקות היה באוניברסיטה גם אוהל של כתומים וגם אוהל כחול של עמי איילון, אנחנו מעודדים כל שיח ותומכים בחופש אקדמי גם אצל המרצים, נהוג לומר שזו אוניברסיטה שמאלנית בעיני זה לא נכון, יש שיח וגם אם לעיתים אנשים נעים בחוסר נוחות במהלך הרצאה, לא נורא, זו אקדמיה".