משרד התחבורה והבטיחות בדרכים מתריע בפני הציבור מפני רכישת אופניים חשמליים שאינם עונים על התקן הבינלאומי והעלולים להוות סכנה חמורה לציבור ולרוכבים עליהם.

בעקבות תקנה שנחתמה לאחרונה על ידי שר התחבורה והבטיחות בדרכים, ישראל כץ ניתן כיום לרכב על אופניים חשמליים, בעלי הספק מירבי של 250 וואט אשר מהירות נסיעתם אינה עולה על 25 קמ"ש.

הגיל המינימלי של הרוכב באופניים עם מנוע חשמלי הוגבל ל-14 שנה. הרכיבה באופניים  אינה מצריכה רישיון נהיגה או רישיון רכב אולם חלה עליהם חובת חבישת קסדה. (ניתן לעיין בדרישות התקן באתר משרד התחבורה WWW.MOT.GOV.IL)

בהתאם לתקנות חייבים האופניים החשמליים לענות על התקן הבינלאומי האירופאי (EN15914) ולקבל בנוסף לכך את אישור מכון התקנים הישראלי או מעבדה מוסמכת של הטכניון.

לאחרונה התברר כי מספר יבואנים ומוכרים מנסים לשווק בארץ אופניים חשמליים שאינם עונים לתקן הבינלאומי וללא תעודת בדיקה ואישור של מכון התקנים או המעבדה לרכב של הטכניון, כנדרש מהתקנות.

במשרד התחבורה מציינים, כי אופניים שהותקנו בו מנוע חשמלי הגדול מ- 250 וואט נחשב לכלי רכב מנועי לכל דבר שנדרש לגביו רישיון נהיגה ורכב, ביטוח ואישור הדגם על ידי משרד התחבורה ולכן הם אסורים לשיווק או לנסיעה בישראל.  

משרד התחבורה מזהיר יבואנים או משווקים ממכירת אופניים חשמליים שאינם עומדים בתקינה הבינלאומית ויפעל בכל האמצעים העומדים לרשותו להעמיד לדין כל יבואן או מוכר שיחרוג מהנוהלים שנקבעו.