
"ראש ממשלת תורכיה מחמט ארדואן בחר לתמוך בפלשתינאים ולהתרחק מישראל דבר המקשה על תורכיה להמשיך ולמלא את תפקידה כמתווכת ומגשרת בין הצדדים במזה"ת". כך אמר שגריר תורכיה בארה"ב לשעבר אוסמאן לוגולו בנאום שנשא בכנס שארגן המרכז לדיאלוג אסטרטגי במכללה האקדמית נתניה על יחסי ישראל תורכיה.
לוגולו הוסיף כי יש הרעה בהיקף שיתוף הפעולה בין תורכיה לישראל במישור הצבאי והכלכלי כאחד וגם לישראל יש חלק בכך. יחד עם זאת, קבע, לשתי המדינות יש אינטרס להמשיך בשיתוף פעולה בניהם, בין היתר כי תורכיה היא מפתח לכל האזור.
"לתורכיה ולישראל יש מחויבות לעתיד משותף וישראל צריכה להתמיד ולהתעקש כדי לשמור על קשרים אלה". לדבריו, יחסו של ארדואן לישראל נובע מהשקפת עולמו האיסלמיסטית המחייבת אותו לסולידאריות כלל איסלמית ולכן הוא גם מתנגד למדיניותה של ישראל ביחס לפלסטינים כולל מבצע "עופרת יצוקה".
השגריר לוגולו תקף בחריפות את ארדואן ואמר כי הוא היה טוב בתור מפרק של דברים אנרכוניסטים שהיו בתורכיה אך נכשל בתור בונה של דברים חדשים, דבר הגורם לקשיים פנימיים רבים בתוך תורכיה.
"בשביל ארדואן המקור הוא האיסלם וכל השאר הם כלים כדי ליצור דרישות שיתאימו לתפיסת עולמה של מפלגתו המעוצבת על ידי אמונה דתית עמוקה" אמר לוגולו.
בכנס השתתף גם שגרירה הנוכחי של תורכיה בישראל אחמט צ'ליקול. לדבריו תפקידה האזורי של תורכיה הולך וגובר ועל השחקנים באזור להיות ערניים לתרומתה של תורכיה לאזור. תורכיה רוצה למלא תפקיד קונסטרוקטיבי לקידום השלום במזה"ת, אמר השגריר.
