הרובע היהודי
הרובע היהודיש. כהן. ערוץ 7

החל מאתמול לא ניתן להגיע ברכב פרטי לעיר העתיקה בירושלים. המבקשים להגיע אל בין החומות יאלצו להשאיר את רכבם בחניון ולמצוא אוטובוס. ממלא מקום ראש העירייה לשעבר חיים מילר תוקף בראיון ליומן ערוץ 7 את ההחלטה אותה הוא רואה כלא פחות מאשר ראשיתה של חלוקת העיר.

"עשו כאן החלטה חטופה", הוא קובע ומאשים את ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת במעשה המעיד על בורות ואי הכרת אופיה של העיר. "מרוב ניסיונות למצוא פתרונות שוקעים עוד יותר בבעיות נוספות", הוא אומר.

את ההחלטה קיבלה העירייה מתוך שאיפה למצוא פתרון לבעיית הפקקים החמורה בסמטאות העיר העתיקה, בעיה ההולכת ומחריפה ככל שעוברות השנים. מילר אינו מוצא בכך סיבה ראויה להחלטה לסגור את האזור לתנועת כלי רכב פרטיים. "במקום להתמודד עם הבעיה של הפקקים מחליטים לסגור. זה הכי קל. המציאות הזו הייתה ידוע לכל ראשי העיר הקודמים אבל כולם נזהרו שלא לנגוע בסוגיה הזו כי ידעו שזה יוביל לזעקה", הוא אומר וקובע כי מדובר בעוד החלטה אותה מקבל ברקת מבלי להכיר את הלכי הרוח של העיר ודרישותיה האמיתיות כשם שהכריז על רצונו לבטל את גשר המיתרים לאחר שזה הוקם ולבטל את מיזם הרכבת הקלה.

לטענת מילר המעשה יוביל רבים מלהדיר רגליהם מלהגיע לירושלים שבין החומות. "הכותל לא צריך להיות מקום שאדם צריך לחשוב אם יוכל להיכנס אליו או לא ואם הוא ישיג שאטל אליו או לא". לדבריו ידוע לו כבר על איש עסקים שביקש לקיים את אירוע בר המצווה של בנו בנוכחות מאות מוזמנים ברחבת הכותל אך כשנודע לו על הקושי בתנועה החליט להעביר את האירוע לאולם אחר בעיר כדי שלא לסבך את אורחיו בנפתולי התעבורה הירושלמית. להערכתו אירוע זה הוא סנונית ראשונה בסדרת ביטולים צפויה.

כשהוא מצטט מתוך הודעת העירייה על השינויים הוא מבליט את העדר היחס לכותל המערבי: "ההסדר החדש חיוני לשמירת אופיה ההיסטורי של העיר העתיקה... עלינו לשמור ולהגן על העיר העתיקה כדי שתשאר יפה, נקיה ונגישה לכולם...". מילר אינו מקבל את הדברים "חשוב לראש העירייה שהאבנים לא יקבלו פיח והוא לא מזכיר את הכותל".

לדבריו גם אנשי הרובע היהודי עצמם מסכימים לעמדתו ובידו אף מכתב התנגדות נחרץ של רב הרובע, הרב אביגדור נבנצל. "אנשי הרובע מפחדים שתהיה פחות אחיזה יהודית ברובע", הוא אומר.

כאמור, מילר סבור שמדובר בלא פחות מעוד סממן לחלוקת ירושלים ש"מתחילה עכשיו", כלשונו. להערכתו "יש כאן מטרות שמאליות". להערכתו בתוך חודשים אחדים יצטרכו הבאים לכותל המערבי ליווי משטרתי.