
כתבת הבית הלבן הוותיקה הלן תומאס שקראה ליהודים "לצאת מפלשתין" ולשוב לבתיהם בפולין ובגרמניה, התפטרה מתפקידה. את הודעת ההתפטרות של תומאס בת ה-89 מסרו אנשי "תאגיד התקשורת הרסט", שירות הידיעות בו היא עבדה.
תומאס, בעלת טור ברשת עיתוני הרסט, נשאלה לפני כשבוע על ידי כתב אינטרנט יהודי אם יש לה "תגובה לגבי מדיניות ישראל". העיתונאית שהגיעה לסקר אירוע בבית הלבן, השיבה: "תגיד להם לצאת לכל הרוחות מפלשתין". היא המשיכה ואמרה כי העם הפלשתיני "הוא עם כבוש וזוהי אדמתם" וכי על הישראלים "ללכת הביתה – לפולין, לגרמניה, לאמריקה ולכל מקום אחר".
תחילה ניסתה להסתפק בהתנצלות, ובהודעה שפורסמה מטעמה התנצלה תומאס על הדברים ואמרה כי "אני מצטערת מעומק לבי על ההערות שאמרתי בשבוע שעבר לגבי ישראלים ופלשתינים". היא הוסיפה כי הדברים שאמרה "אינם משקפים" את האמונה שלה ש"השלום במזרח התיכון יגיע כאשר כל הצדדים יכירו בצורך לכבוד הדדי וסובלנות. הלוואי שיום זה יגיע בקרוב", אמרה.
ההודעה על התפטרותה של תומאס באה לאחר שדובר הבית הלבן רוברט גיבס כינה אותם: "תקיפים וראויים לגינוי".
תומאס אישה בודדת בת 89 שלא אוהדת במיוחד את ישראל, נחשבת לאחת הנשים הבכירות בתקשורת האמריקנית. כבר 60 שנה שהיא עובדת ככתבת וסיקרה במהלך הקריירה שלה כבר עשרה נשיאים.