
במשרד החוץ בישראל לא מתלהבים, בלשון המעטה, מהנכונות של ראש הממשלה לנקוט בצעדים שיקלו את המצור על עזה.
מדו"ח סודי של משרד החוץ שנחשף אתמול בכלי התקשורת עולה, כי למרות כוונת הממשלה להקל את המצור על רצועת עזה, במשרד החוץ מתנגדים לכך, וטוענים שהקלות במצור תסייענה לשיקום חמאס ויהוו עבורו הישג מרשים.
על פי הדו"ח, מזה תקופה ארוכה נמצאת תנועת חמאס במצוקה הבאה לידי ביטוי בהמשך הבידוד והיעדר לגיטימציה בזירה הבינלאומית, יחסים עכורים עם מצרים וקשיים כלכליים. אולם ארועי המשט הפרו-פלשתיני לעזה השיבו את מיקוד תשומת הלב של הזירה הבינלאומית בחמאס - לשביעות רצון האירגון.
לטענת משרד החוץ, אירועי המשט סיפקו לחמאס הישג תדמיתי, ושירתו את צורכיהם בהעלאת המודעות הבינלאומית להסרת המצור, תוך העלתה לסדר היום התקשורתי והמדיני בעולם. כך, מנסה חמאס למנף את האירועים האחרונים לפתיחה כוללת של המעברים בכדי לשקם את הרצועה בהיקף נרחב.