מיכלי גז
מיכלי גזצילום: פלאש 90

גנדי גולביץ', אשר הורשע בגניבת צינורות גז עשויים נחושת מבתים בעיר אשדוד, נידון לשנתיים וחצי מאסר בפועל, הכוללתו עונש של שנת מאסר על תנאי שעמד לחובתו עקב הרשעותיו הקודמות.

גולביץ' הורשע במסגרת הסדר טיעון בעבירות של גניבה, ניסיון גניבה, סיוע לגניבה, היזק בזדון, שימוש פוחז באש או בחומר דליק.

סגן נשיא בית משפט השלום באשדוד, חיים חדש, כתב כי "כאשר עבירת הגניבה הפכה כמעט למכת מדינה באזור זה ועבירת השימוש הפוחז בחומר דליק מבטאת לפחות אדישות לגורל הציבור, לנוכח האסון שהיה עלול להיגרם אילו חלילה התלקח הגז במקומות שמהם נטל הנאשם את הצנרת – ומדובר בבתי מגורים של אזרחים שלווים ותמימים, הם ובני משפחותיהם".

"חומרת המעשים מתחדדת עוד יותר לנוכח עברו הפלילי המעיק של הנאשם שצבר לחובתו עבר פלילי במגוון של עבירות, למרות גילו הצעיר, לרבות עבירות מתחום הסמים אך גם עבירות רכוש ואחרות", הוסיף השופט.

לדבריו, "ההתרשמות היא כי הנאשם אימץ דרך חיים עבריינית, וגם עונשי מאסר ממושכים שריצה עד היום- לא הרתיעו אותו. בנסיבות אלה מן הראוי היה להחמיר בענישתו של הנאשם, ולשלוח אותו, בין היתר, למאסר ארוך וכן להפעיל במצטבר את עונש המאסר על תנאי ולחלט את הערבות עליה הוא חתום, בנוסף להשתת פיצוי ריאלי לכל אחד מן המתלוננים".

בנוסף לעונש המאסר בפועל נגזרו על גולביץ' 18 חודשי מאסר על תנאי, קנס בסך 3,000 ש"ח וחילוט הערבויות שהפקיד בסך 7,500 ש"ח.