
ראש מנהלת תנופה בנצי ליברמן הודיע על מספר צעדים שבכוונתו לנקוט על מנת ליישם את מסקנות הדו"ח במהירות. ליברמן אמר כי הוא מברך על כוונתם של ראש הממשלה נתניהו ומנכ"ל משרדו אייל גבאי, לקבל את מסקנות הדו"ח והמלצותיו, ומקווה כי כעת יירתמו יתר משרדי הממשלה לסייע בפתרון הטרגדיה של המפונים.
בשלב ראשון מתכוון ראש מנהלת תנופה ליזום מספר תיקוני חקיקה, הראשון שבהם תיקון לחוק המכרזים על מנת לקצר תהליכים במטרה לזרז את הליכי הבנייה, וזאת בהתאם להמלצת הועדה כפי שנאמר בדו"ח "מעל לכל מצאה הוועדה כי קשיי משילות משמעותיים, המאפיינים את התנהלותן הרגילה של רשויות השלטון במדינת ישראל, הקשו במידה רבה גם על מלאכת שיקום המפונים . הוועדה ערה, כמובן, לחשיבות של הביורוקרטיה לצורך קיומו של ממשל תקין, אך הגיעה למסקנה כי מידת האיזון הופרה במקרה הנדון ואת המחיר שילמו המפונים."
ליברמן ימליץ לממשלה להעביר יותר סמכויות למנהלת תנופה כדי שתוכל לבצע פעולות מעשיות מעבר לאחריות שהוטלה עליה. ועדת החקירה קבע כי מנהלת תנופה קיבלה "אחריות רחבת היקף - טיפול רב–תחומי בשיקומם של קרוב לרבבת מפונים. ומאידך גיסא, ניטלו ממנה השיניים הנדרשות לביצוע המשימה משום שלא החזיקה בכלל הסמכויות השלטוניות הרלוונטיות."
בנצי ליברמן הודיע עוד כי כבר בתקופה הקרובה בכוונתו להרחיב את עבודתה של הוועדה המיוחדת הפועלת במנהלת, והיא זו שמייצרת את הפתרונות לבעיות שמתעוררות מעת לעת, ולשפר את עבודתה הן בתוספת לכוח האדם המשתתף בה והן לדאוג לכנס אותה על בסיס יומיומי.
בדו"ח שפורסם השבוע ציינה הוועדה לחיוב את עבודת המנהלת מאז כניסתו של בנצי ליברמן לתפקיד ומאז פרסום דו"ח הביניים לפני כחצי שנה, "הכול מסכימים שאכן חל שינוי משמעותי מאז פרסום דוח הביניים, וכי להמלצות הוועדה הייתה השפעה ניכרת על התהליך, שהובל מכאן ואילך על ידי ראש המינהלה בנצי ליברמן, אשר מונה לתפקידו סמוך לאחר פרסום דוח הביניים."
