אבי פרחן ממפוני ימית ומראשי המתיישבים בגוש קטיף לשעבר שפונה מאלי סיני אומר לערוץ 7, כי יש רק סיבה אחת מדוע הממשלה לא מוכנה ליישם את חוק פינוי ימית על אנשי גוש קטיף, "בימית העריכו את הפיצוי ואת ערכי הבית בצורה אמיתית ובגוש קטיף נתנו לאנשים כסף שלא מאפשר להם אפילו לקנות דירה, כי ברקע הייתה תכנית ההתכנסות בשומרון, אריק שרון וחבריו ידעו שהם רוצים לפנות גם את אלפי המתיישבים בשומרון וידעו שאם הם יתנו למגורשי גוש קטיף את הערך האמיתי של הבתים לא יהיה להם מאיפה לתת כסף לעקורי השומרון, לכן אני אומר היום לכל מתיישבי השומרון: אל תסכימו להתפנות בשום מקרה גם במחיר שתצטרכו להישאר בתחומי הרשות הפלשתינית".

פרחן דוחה על הסף את כל הניסיונות המגוחכים לטפל במצבם הקשה של המגורשים דרך חקיקה. "אני מאוד מכבד ומעריך את הרצון הטוב של ח"כ זאב אלקין, אבל אני מציע לכל הפוליטיקאים שמתעסקים עם הגרוש ואמרתי להם את זה כבר בתחילת הדרך ובכל וועדות הכנסת: תפסיקו לטפל בבעיה, על ידי הדבקת טלאי על טלאי. כל העקורים גנבו אותם, עשקו אותם, אימללו אותם בחוק פינוי פיצוי, או כפי שאני קראתי לו, פינוי ביזוי. אמרתי לכולם: קחו את חוק פינוי ימית כפי שהוא אמצו אותו כלשונו והעבירו אותו בשלוש קריאות".

לטענתו רבים מהמגורשים הלכו שולל אחרי הבטחות סרק ונכנסו לחובות, "הציעו לכל מיני אנשים שהיו במצוקה אמיתית, קחו מאה וארבעים אלף שקל ותחתמו על ויתור תביעות, הם פיתו אותם כמו לווים בשוק האפור וככה הפילו אותם".

"בחוק ימית הפיצוי היה הגון, שיקמו את כולם מייד, החוק קבע נקודות ציון ליישובים החדשים, לנתיב העשרה, לעין הבשור, לקיבוץ סופה, פריאל, חד נס ועוד, והנה אני, היום, ממגורשי גוש קטיף מתחנן כבר חמש שנים תנו לי לפחות קראוון לגור בו עד שהבית יהיה מוכן.

לדבריו משימת הטיפול במגורשי גוש קטיף לא הוגדרה מעולם כמשימה לאומית, "שיעבדו מסביב לשעון כמו שעבדו עם העולים, כנראה שאין כאן שום משימה לאומית דיברו יומיים על וועדת החקירה והכול נשכח".