
סוכנות ידיעות טורקית מפרסמת הבוקר (שני) כי ראש הממשלה, טאיפ ארדואן, אמר לעיתונאים בקנדה כי טורקיה החליטה לסגור את המרחב האווירי שלה לטיסות ישראליות. ארדואן אמר את הדברים בתדרוך לכתבים בפסגת G20 בטורונטו.
ארדואן אמר לכתבים בקנדה כי מדובר בצעד תגובה נוסף להשתלטות הישראלית על הספינה "מרמרה" בחודש שעבר. ארדואן סירב להרחיב בנושא.
מאוחר יותר היום מסר גורם רשמי בטורקיה לסוכנות הידיעות AP כי סגירת השטח האווירי למטוסים ישראלים תקפה לטיסות צבאיות בלבד, כך מסר
בתגובה למשט - טורקיה אף דורשת מישראל לפצות את נפגעי המשט, להסיר לחלוטין את הסגר מעל רצועת עזה ולהסכים להקמת ועדת חקירה בינלאומית.
שר החוץ של טורקיה, אחמד דאוד אוגלו, אמר בשבוע שעבר כי החלטת ישראל להקל על הסגר ברצועת עזה הינה צעד חיובי אך עדיין לא מספק.
בהצהרה שפרסם אוגלו נכתב, כי טורקיה תמשיך במאמציה להעביר ציוד הומניטארי לרצועה.