רקטת קסאם
רקטת קסאםפלאש 90

רקטת הקסאם שנפלה באחד היישובים במועצה שדות נגב, גרמה להרס רב והתושבים חוששים מאוד מהעתיד המאיים.

ראש המועצה האזורית שדות נגב מאיר יפרח, אמר בראיון לערוץ 7 כי החרדות רק מתגברות לנוכח הדיווחים שהם מקבלים מגורמי הביטחון, "ההתחמשות שלהם היא לא סוד, כל יום הם מטפטפים עוד טילים ומנגד יש אדישות של המדינה כאילו אנחנו חיים בתקופה של שלום ושלווה".

לדבריו אין ספק שאם היו אנשים במפעל היו אבדות בנפש, "אני מניח שהמחבלים רצו לפגוע במקום הומה אדם, הם ירו לפנות בוקר בחסות החשכה מתוך תקווה שצה"ל לא יגלה אותם".

יפרח מספר שהאזעקה הותירה להם עשרים שניות כדי להגיע למקום מחסה, "שמעתי את הצבע האדום, ואחרי עשרים שניות בום, את הנזק הגדול ראינו בבוקר, לצערי אני מוטרד מהיחס של הממשלה ליישובי העוטף. עד לפני שנה קיבלנו יחס חם וסיוע בכל התחומים ופתאום מתייחסים אלינו כמו לכל המדינה".

לדבריו כל התכניות למיגון נעצרו והמדינה הפסיקה להעביר ליישובים באזור את התמיכות שהובטחו להם, "הייתה החלטה למגן את כל היישובים עד ארבע וחצי קילומטר מהגבול, עכשיו דוחים את זה לשנת אלפיים ואחת עשרה, אנשים פה מרגישים שמה שקרה היום היה נס, החרדות חוזרות לילדים, אני קורא מכאן לממשלה לחזור להתייחס ברצינות ליישובי עוטף עזה, אנחנו חוששים שמשהו השתנה ביחס, לפי מה שהבנו גם כיפת ברזל תוצב במקומות יישוב גדולים ולא באזור שלנו".

יפרח חושש שלאור המצב הביטחוני הקשה, המדינה תעדיף לטפל בערים הגדולות המאוימות ותפסיק את מתן התמיכה לישובי עוטף עזה, "אני בהחלט מוטרד מכך שאם חלילה מחר יהיה איום על תל אביב לא יתייחסו אלינו, כיום אנחנו חיים במצב בלתי נסבל הילדים לא יכולים ללכת לשירותים לבד, לרבים יש חרדות. הנוכחות שלנו כאן תורמת לביטחון המדינה ואנחנו מעבדים את אדמותינו עד לגבול ממש, לכן אני מקווה שהמדינה תממש את כל ההבטחות שהובטחו לנו ושטרם  קויימו".