צינור מים מקורות
צינור מים מקורותפלאש 90

ילדי ותושבי הישוב פני חבר נערכים לשבת ללא מים בשל התגברות תופעת גנבות המים בהר חברון ע"י הערבים באזור. במהלך הלילה קדחו הערבים בצינורות המובילים מים לישוב, גנבו מים והתושבים התעוררו לבוקר עם 10 קוב מים ל-60 משפחות.

תושבי פני חבר פנו לחברת מקורות שם טענו כי החברה חסרת אונים לנוכח התגברות הגניבות. מועצת הר חברון הפנתה את התושבים לשר התשתיות והמשרד לבטחון פנים להגברת האכיפה לנוכח הגניבות.

לפני שבוע, ביום חמישי, נאלצו התושבים לשלוח את ילדיהם לבתי הספר והגנים ללא צחצוח שיניים ונטילת ידיים. ביומן ערוץ 7  יגאל קליין, יו"ר מזכירות הישוב, שוחח על האירועים, "זו תופעה שהייתה מוכרת בעבר וכעת היא חוזרת על עצמה. ערבים מתחברים לצינור שלנו, שואבים ממנו ומורידים את מפלס המים", אומר קליין המספר כיצד אחד מתושבי ישובו הבחין במשאית שהגיעה מהכפר טובה ונהגה מתעסק בצינור המים שבין סוסיא לפני חבר ולאחר דקות אחדות נעלם, ואין מדובר בתופעה חד פעמית. "פעמים רבות משאיות ממלאות מים ונוסעות לכפרים", אמר מציין שהצינורות המובילים מים אל ישובו עוברים בחלקם בתוך הכפרים העושים בהם ככל העולה על רוחם באין אכיפה צה"לית בתוך הכפרים.

"המדאיג יותר הוא שאמרו לנו שנצטרך להתכונן לקיץ שכזה. המועצה שלנו מנסה ללחוץ על משרדי הממשלה, על רשות המים, על מקורות, אבל התחושה שמעבירים לנו היא שזו גזירה ואין מה לעשות...", הוסיף.