
ברוב של 57 מתנגדים ו-34 תומכים דחתה הכנסת את הצעת החוק של חבר הכנסת עמיר פרץ להעלאת שכר המינימום. בכך הנחיל שר האוצר ד"ר יובל שטייניץ, מפלה כואבת לחבר הכנסת עמיר פרץ שקידם את המהלך בלהט במרוצת השנים האחרונות.
טרם ההצבעה נאמו גם חבר הכנסת פרץ וגם השר שטייניץ והציגו איש איש את עמדתו. כמו כן נאם חבר הכנסת מאיר שטרית, גם הוא ממקדמי היוזמה.
כזכור, השר שטייניץ הצליח להוביל את הממשלה להתנגדות לחוק, על אף מחאות תקשורתיות תקיפות מאוד של חבר הכנסת פרץ שקבע כי שטייניץ ונתניהו מתנגדים להצעתו אך ורק משום שהם חפצים בטובתם של בעלי ההון. הוא ניסה לדחות את טענותיהם ולפיהן קיים חשש לסגירת מפעלים בעקבות החובה להעלות את שכר המינימום. חבר הכנסת שטרית שנאם היום תקף גם הוא את הטענה וקבע כי מפעל שאינו יכול לשלם שכר מנימום סביר יתכן ועדיף שלא ייפתח כלל וכלל.
השר שטייניץ מצידו קבע שקיים חשש לסגירת מפעלים המעסיקים אלפי עובדים בפריפריה ועמדתו נובעת מתוך דאגה להם. חבר הכנסת פרץ הטיח לעברו: "ממתי הפכת למבין במפעלי פריפריה? אתה צריך לכהן עוד שתי קדנציות לפחות כדי שתוכל לסייע למספר מפעלים זהה לאלו שאני סייעתי להם".
כאמור מחאותיו אלה ופעילותו הנמרצת של חבר הכנסת פרץ לא הועילו לו והצעתו נדחתה ברוב גדול.
