צעדת שליט
צעדת שליט

הצעדה למען גלעד שליט תסתיים הערב (ה') בגן העצמאות בירושלים. הכניסה לירושלים תחסם בקרוב יחד עם רחובות נוספים בבירה.

את פני הצועדים צפויה לקדם הפגנה, תחת הכותרת 'לא בכל מחיר', מאחוריה עומדים ארגונים שונים המבקשים לשמור על הגדרתם כבלתי מזוהים פוליטית, הפגנה שתתחיל בכניסה לבירה ותמשיך מול בית ראש הממשלה בירושלים.

מארגני ההפגנה קובעים כי דווקא הקריאה הפומבית לביצוע העסקה היא זו שמחלישה את עמדתה של ממשלת ישראל, מעלה את המחיר אותו דורש החמאס ומביאה בפועל לכך שהשחרור מתעכב.

"פרץ הרגשות ותחושת השליחות סוחף אנשים רבים לתמוך בפעולה שהשכל מתנגד לה. כמעט כל אחד מאיתנו אם יפעיל שיקולים הגיוניים יגיע מיד לאותה מסקנה מתבקשת והיא שעסקת 'בכל מחיר' היא חוסר אחריות לאומי שנזקו לחברה רב. יתר על כן הקריאה הפומבית לביצוע עסקה כזו רק מרחיקה את השחרור המיוחל", אומרים המארגנים.