
בבית המשפט המחוזי בנצרת הוצג היום (חמישי) הסדר טיעון שהושג במגעים בין הפרקליטות לפרקליטיו של ד"ר עומר סעיד, המואשם במגע עם סוכן חיזבאללה ובהעברת מידע שיכול לשמש לתועלת האויב.
השופטים דוד חשין, אברהם אברהם ותאופיק כתילי קיבלו את הסדר הטיעון ולפיו סעיפי האישום הומרו למתן שירות להתארגנות בלתי מותרת ובלתי חוקית. על סעיד נגזר עונש של שבעה חודשי מאסר בפועל, בניכוי חודשי מעצרו, ושנה מאסר על תנאי.
אתר האינטרנט של עיתון "הארץ" דיווח כי בימים האחרונים התנהלו מגעים אינטנסיביים בין סניגוריו של סעיד, עו"ד חוסיין אבו חוסיין וחסאן ג'ברין, לבין נציגי הפרליטות במחוז על פרטי ההסכם. הסדר הטיעון אינו תלוי ואינו משפיע על משפטו של הנאשם המרכזי בפרשה, אמיר מח'ול הנאשם בריגול עבור חיזבאללה. משפטו של מח'ול טרם החל בפועל ונודע כי עו"ד אביגדור פלדמן הצטרף לצוות ההגנה שלו.
עו"ד אבו חוסיין הביע שביעות רצון מהחלטת בית המשפט לקבלת את הסדר הטיעון. ביחשה עם "הארץ" אמר אבו חוסיין, כי "בתנאים שנוצרו, הן מבחינת חומר הראיות והן מבחינת האווירה הציבורית, אין ספק שמדובר בהישג כשלוקחים בחשבון שסעיפי האישום בכתב האישום המקורי היו יכולים להוביל לתקופת מאסר של שנים ארוכות. התיק שהתחיל בצעקה גדולה מסתיים בקול ענות חלושה".
בסוף מאי הוגשו כתבי אישום נגד סעיד, בן 50 מכפר-כנא ומח'ול, בן ה-52 מחיפה. על-פי כתבי האישום, השניים גויסו כסוכנים לחיזבאללה בידי חסן ג'עג'ע, איש עסקים לבנוני החי בירדן ופועל שם מטעם הארגון. מכתב האישום עולה כי הקשר עמו נוצר על רקע העברת כספים לאגודות צדקה ערביות ישראליות. כתב האישום נגד מח'ול מסתמך במידה רבה על הודאתו של מח'ול אותה מסר במהלך חקירתו. אולם לטענת פרקליטיו, הודאתו הוצאה ממנו תחת הפעלת לחץ בלתי סביר, אולם בשב"כ דחו טענות אלו.
מח'ול הודה בחקירתו כי נפגש בדנמרק ב-2008 עם איש חיזבאללה, שהגיע אליו דרך ג'עג'ע. הוא הסכים לאסוף מודיעין עבור הארגון בישראל, וכן להצביע על מועמדים פוטנציאליים נוספים לגיוס לשורות חיזבאללה, מקרב ערביי ישראל. מח'ול העביר רשימה של שישה סוכנים אפשריים. כל השישה נחקרו בשב"כ ובמשטרה, והכחישו כי קיבלו פנייה כלשהי מחיזבאללה. הם שוחררו בלא שננקטו נגדם צעדים.
ד"ר סעיד הודה בחקירתו כי נפגש לפני שנתיים בשארם א-שייח בסיני עם סוכן חיזבאללה, בתיווכו של ג'עג'ע, עמו עמד בקשרים במשך כמה שנים. הוא העביר לחיזבאללה שני שמות של ערבים ישראלים המועמדים לגיוס. לטענת סעיד, הוא סירב למסור מידע בעצמו ולא המשיך בקשר עם חיזבאללה. לעומת זאת, עמד בקשר מתמשך עם ג'עג'ע. מעט לפני מעצרו, ביקש ממנו ג'עג'ע להעביר מסר בהול למח'ול כי קיים חשש שנחשפה פעילותו וכי עליו לברוח מהארץ. מח'ול ניסה לצאת לירדן, אולם נעצר בגשר לאחר שהמשטרה הוציאה צו עיכוב יציאה נגדו. מאוחר יותר נעצר סעיד ואחריו גם מח'ול.
עם הגשת כתב האישום אמר סעיד, כי מטרת האישום היא "להכפיש ולהפחיד את הציבור הערבי בישראל. מדובר במשפט פוליטי וברדיפה פוליטית", הוסיפה בתו, ביסאן סעיד, "הכל שקר - כך גם יתברר בבית המשפט. מדובר בניסיון להפחיד את האזרחים הערבים ואת המנהיגים שלהם ולהכניס את כל המגזר לפאניקה, אבל אנחנו לא מפחדים".
ד"ר סעיד זומן לחקירה בשב"כ כבר ב-2007, על רקע קשריו עם ג'עג'ע. הוא הוזהר שלא לפעול עבור חיזבאללה ונאמר לו שעליו לדווח לרשויות אם תעשה פנייה אליו מטעם הארגון. נראה שמאז היה תחת מעקב מודיעיני כלשהו, אולם הדבר לא מנע מחיזבאללה ליצור עמו קשר ובמקביל גם לגייס את מחול. עבדו ומחול היו מיודדים, אולם ככל הנראה הופעלו בנפרד בידי חיזבאללה.