אלוף פיקוד הדרום, האלוף יואב גלנט טס השבוע במסוק הקרב מסוג אפאצ'י לונגבאו במסגרת לימוד והבנת התמונה האווירית כחלק ממשימות ההשתתפות עם כוחות הקרקע.

האלוף גלנט אמר לאתר האינטרנט של חיל האוויר כי הוא רואה בשיתוף הפעולה עם חיל-האוויר חשיבות עליונה, ההוכחה לכך בעיניו, היה מבצע "עופרת יצוקה" שבו השותפות החלה כבר משלבי התכנון המקדים, הביצוע וכלה בתחקיר המשותף. גלנט אמר כי הוא מאמין שחיל-האוויר קשוב לצרכי הפיקוד ונותן להם מענה.

"שיתוף הפעולה עם חיל האוויר הוא מצויין" אומר האלוף גלנט רגע לפני שהמריא.

גלנט, ששירת שנים רבות בשייטת 13, סיפר כי המפגש הראשון שלו עם חיל-האוויר היה כבר בשנות השבעים. "אני פגשתי את חיל-האוויר בימים הראשונים שלי כחייל" אומר האלוף, "כבר באמצע שנות השבעים בחילוצים במסוקים מן הקרקע ומהים. באימונים ונחיתות ולאחר מכן במבצעים. הייתה לי הזכות לעשות את שיתופי הפעולה הראשונים עם מסוקי הקרב בסוף שנות השבעים תחילת שנות השמונים. יש לי זכרונות רבים וטובים ממטוסי קרב וממטוסי תובלה, מסוקים וגם מכלי טיס בלתי מאויישים בשנים האחרונות".