
מערכת הבחירות במצרים מתחממת. תנועת האחים המוסלמים במצרים הצטרפה בסוף השבוע לקריאתו של מוחמד אל-בראדעי, מזכ"ל סבא"א לשעבר ומועמד אפשרי לבחירות לנשיאות ב-2011, לערוך רפורמה פוליטית שתוביל לדמוקרטיזציה במצרים ושתסיר את המגבלות הדרקוניות על זכותם של אזרחים להתמודד בבחירות לנשיאות.
העיתון "אל-קדס אל-ערבי" היוצא לאור במצרים הביא מדברי האחים המוסלמים שאמרו כי בכוונתם לגייס יותר ממיליון חתימות לתמיכה בעמדתם בתוך חודשיים. תמיכתם של האחים המוסלמים בבראדעי נועדה בראש וראשונה לסכל את מועמדותו של ג'מאל, בנו של הנשיא מובארק שנוא נפשם.
יצויין כי ראש סבא"א ברדעי ובנו של מובראק נאבקים על הכתר במצרים. ברדעי זקוק ל-250 חתימות מכל חברי הפרלמנט ועוד 100 חתימות מהבית העליון - משימה כמעט בלתי אפשרית. לקידום מועמדותו ברדעי עסוק בימים אלה בארגון הפגנות המוניות סביב פרשית מותו של ח'אלד סעיד באלכסנדריה.
הצעיר בן ה-28 מת ב- 6 ביוני ומשפחתו טוענת כי הוכה למוות בידי המשטרה לאחר שנתפס בתוך בית קפה אינטרנט, קרוב למקום מגוריו במרכז אלכסנדריה. אתרי חדשות ועיתונים פרסמו תמונות בהן נראה סעיד כשעליו סימני אלימות קשים. לסתותיו נראו מרוטשות ושפתיו נפולות.
בישראל מעדיפים לראות את בנו של מובראק, ג'ימי ג'מאל, כמחליפו של אביו.