ח"כ צחי הנגבי
ח"כ צחי הנגביפלאש 90

חבר הכנסת צחי הנגבי שזוכה בבית המשפט מרוב סעיפי האישום בפרשת המינויים הפוליטיים, אמר ביציאה מבית המשפט, שהוא מקווה שבעתיד שרים ידעו טוב יותר מה הם הכללים הנכונים במינויים, דברים שלדבריו היו עד היום לוטים בערפל.

ד"ר מיכל טמיר, מומחית למשפט ציבורי ומרצה בכירה במכללת שערי משפט, אומרת בראיון לערוץ 7 כי התוצאה מבחינתו של הנגבי, אינה חד משמעית, "זו תוצאה מורכבת, כי מצד אחד שני שופטים קיבלו את עמדת הפרקליטות שהיה פה מינוי פוליטי, אבל רק שופט אחד הרשיע, השני נמנע מלהרשיע והשלישי זיכה, כך שאין רוב להרשעה".

לדבריה בהתחשב בשיטת הממשל בישראל, אין שום מקום למינויים פוליטיים, "אנחנו לא ארה"ב, ואם מדברים על הדרגים הבכירים של הרשות המבצעת יכולים להיות מינויים פוליטיים אבל בדרגים המקצועיים הכול צריך לעבוד עם מכרזים מה גם שמדובר בדרגים שלא אמורים להתחלף כששלטון מתחלף".

היא מקווה שבעתיד התרבות הפוליטית במדינת ישראל תשתנה לטובה, "חוקי שרות המדינה הם לא חוקים חדשים, כשממנים אדם לתפקיד צריך לדאוג לכך שהמינוי לא יהיה פוליטי, מינויים פוליטים הם מעשה לא ראוי, אלא שבמקרה של הנגבי בית המשפט החליט לא להרשיע כי בזמנו לא הייתה מודעות לחומרת העבירה".

לדבריה צריכים לבער את נגע המינויים הפוליטיים בכל השרות הציבורי, "אם יש לך עסק פרטי תמנה את מי שאתה רוצה, אבל במישור הציבורי צריך לשמור על שוויוניות, כולם צריכים לגשת למכרז ולא יעלה על הדעת שאדם ממפלגה מסוימת יקבל עדיפות, כך לדעתי צריך להיות גם בבתי הספר הציבוריים, צריך שהמינויים יהיו על פי מכרזים וכללים ובוודאי שלא למנות אנשים עם קרבה משפחתית לתפקיד כל שהוא".

ד"ר טמיר מסרבת בתוקף לומר שיש פה מכה לפרקליטות, "אני לא אוהבת את הביטויים של מכה לפרקליטות, בסופו של דבר הפרקליטות היא זו שאמורה לסייע לבית המשפט להגיע לאמת ולפעמים ניצחון של הפרקליטות משמעותו שאדם נכנס לכלא".