ראש המועצה המקומית קצרין שמואל (סמי) בר לב מברך על היוזמה, "כיום אפשר לוותר על שטח ריבוני אם מקבלים החלטת כנסת ברוב של מעל שישים חברים וכמובן אם יש החלטת ממשלה אבל זה לא מחייב משאל עם, זאת למרות שבחוק שיריון הגולן הובטח בזמנו שיהיה משאל עם, אבל אמרו שיהיה משאל עם רק אחרי שיותקנו תקנות, בפועל עד היום לא הותקנו התקנות".
הוא משבח את ח"כ יריב לוין שבא לעשות את התיקון ההיסטורי, כהגדרתו. "מה שהוא עושה זה חשוב מאוד וחיוני לאחר אין ספור דיונים, בכל הקריאות עד היום כל שרי הממשלה וראש הממשלה, תמכו בחוק הזה, ראש הממשלה הצביע עבור החוק הזה יותר מפעם אחת ואין סיבה שזה לא יתממש".
בר לב ציין בצער כי החוק לא מתייחס ליהודה ושומרון ובוודאי שלא היה יכול למנוע את ביצוע ההתנתקות, "ההתנתקות לא הייתה משטח ריבוני, אנחנו מדברים רק על שטחים ריבוניים שהוחל עליהם חוק השיפוט והמנהל כמו ירושלים הגולן והגליל, ביהודה ושומרון טרם הוחל החוק וניתן כיום לוותר שם על ריבונות על פי החלטת ממשלה, אבל על שטח ריבוני יצטרכו על פי החוק לעשות משאל עם".
בר לב סבור שראש הממשלה מעכב את המשך הליכי החקיקה רק בגלל לחצים, "תמיד ממשלה רוצה לדחות נושאים שאולי יגרמו למחלוקות או לביקורות, אבל אף פעם אין עיתוי טוב, משאל עם זה דבר שקיים גם באירופה ובעוד עשרות מדינות, זה נושא בקונצנזוס, מדובר פה בשטח ריבוני של המדינה, גם הגולן וגם ירושלים הם שטח ריבוני של מדינת ישראל וראש הממשלה עצמו הצביע בעד העניין הזה, ק"ו בירושלים לא יעלה על הדעת שניתן יהיה לוותר על ירושלים בלי הסכמת רוב העם".