
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר הבוקר (ראשון) בישיבת הממשלה, כי יתנגד לחקיקת הגיור המוצעת שיכולה ליצור קרע בעם היהודי.
ראש הממשלה ציין, כי יעשו מאמצים להסיר בהסכמה את הצעת החוק, אך אם לא תוסר הוא יבקש מחברי הליכוד ושאר סיעות הקואליציה להתנגד.
הרב ד"ר בני לאו ראש המרכז ליהדות וחברה בבית מורשה וראש המכון למדיניות הגיור בישראל, תקף את לכוונה לאשר את "חוק רותם" בכנסת.
"אנו מברכים על היוזמה של חבר הכנסת רותם לקדם את נושא הגיור ולנסות ולמצוא דרכים כדי להקל על מאות אלפי אזרחים ישראליים זקוקי גיור כדי לאפשר להם לצלוח את הפרק הזה בחייהם. הכוונה לאפשר גם לרבני הערים לעסוק בגיור היא ברוכה ואנו מאמינים כי הרחבת מעגל בתי הדין לגיור תעודד ותקל על הצטרפותם של מתגיירים נוספים", אמר הרב לאו.
"עם זאת אנו קוראים לעצור את תהליך החקיקה בכנסת מכיוון שלא נעשתה עבודת עומק ודיון משותף של החברה היהודית לכל שלוחותיה. יש לחזור לשולחן הדיונים שמשתף את כל חלקי העם היהודי ומביא להסכמה הרחבה ביותר של העם היהודי", הוסיף הרב לאו.
