
שר החוץ, אביגדור ליברמן אמר הבוקר (שני) במסבית עיתונאים בפתח ישיבת סיעת ישראל ביתנו כי "אין משבר, שום משבר יזום מצידנו, ואין שום כוונה לפרוש".
ליברמן הוסיף "יש מחלקות חריפה לפחות בשתי סוגיות. אחד - נושא התקציב שתיים - החקיקה. לא רק בנוגע לחוק הגיור".
"מדובר בשתי סוגיות שונות וצריך לטפל בהן בלי זיקה. ראיתי ניסיון להיתמם שזו לא מחלוקת תקציבית אך יש בעיה בתקציב", הסביר.
עוד ציין כי "ישראל ביתנו היא השותף הממושמע ביותר ואנחנו הראשונים להתייצב לדגל. כשהקימו את הקואליציה ראש הממשלה ביקש שנחתום ראשונים. רק לפני שבוע, כשהיו קשיים לא מעטים עם חוק שכר המינימום, היינו השותף הקואליציוני היחיד שתמך בעמדת הליכוד. היתר הצביעו נגד. לא יכול להיות שנהיה הראשונים ונהיה האחרונים בנושא תקציב".
עוד אמר, "ציפינו שינסו להגיע איתנו לעמק השווה בנושא התקציב. לא רק שזה לא קרה, היו דברים הפוכים בלתי מובנים. לפעמים זה נראה כתחכום או טפשות, אך אולי זה היה מארב פוליטי מתוכנן. היה ניסיון של האוצר לכסח בקליטה ובבטחון הפנים, דווקא בשניהם משרד האוצר הלך לנו על הראש. זה חיסול של משרד הקליטה. אין משרד ממשלתי אחד שבו הוצע קיצוץ כמו בקליטה. אני לא יודע אם זה בכוונה או בטעות אבל זאת עובדה. כך גם בביטחון פנים. חלק זה גם לא נושא תקציבי, גם בנושא התשתיות היה ניסיון לחיסול המשרד. לא היה ולא יהיה. כל הרפורמות של האוצר בנושא משרד תשתיות – האוצר יכולים לשכוח. לא יכול להיות שיקחו סמכויות ויעבירו למשרדים אחרים. זה לא יהיה. אני לא מבין את התעקשות האוצר. אפשר להתגבר על המחלוקות על התקציב ולהמשיך הלאה".
בנושא הגיור אמר, "חוק הגיור היה נושא מרכזי בהסכם הקואליציוני. יתירה מזאת – ב- 22 באפריל, רוברט אילטוב הוציא מכתב מפורט שאנחנו מתריעים שבכל אותם נושאים שחתמנו הסכם קואליציוני הדברים לא מתקדמים: לא בנושא ברית הזוגיות, שינוי שיטת הממשל והגיור. עבדנו קשה שנה שלמה להגיע לאותן הבנות והחוק שהוגש הוגש בתיאום מלא עם יו"ר הקואליציה. הניסיון הזה להתנפל על ישראל ביתנו ולהשמיץ ולהשחיר ולומר שהחוק בא לפלג את העם, זאת עמדה מבישה לא מקובלת עלינו. זה לא פילוג העם. זו כניעה לבעלי ממון של כל הממסד הישראלי".
לדבריו, "בחוק הגיור יש שני הישגים משמעותיים: אחריות לרבני העיר ואזור רישום אחד, אלו מרכיבים חשובים. אני שמח שהלכנו להסכמה דווקא עם הרבנות הראשית: רבני ערים, אזור רישום אחד והם אחראים רק בארץ. לכן הופתעתי מהגישה הנגטיבית הפתאומית הזאת בגישה של ארבע מפלגות: מרצ, ליכוד, קדימה, העבודה. אין ספק שקדימה תומכת בחוקים הללו רק כשהיא בקואליציה, וכשיש חוקים שהם יעברו היא מוצאת סיבה למה לא לתמוך. כך היה בכנסת קודמת וכך גם עכשיו. אני מקווה שכולם ירגעו ונוכל להגיע להסכמות. אני מציע לליכוד בנושא חוק הגיור להשלים בקריאה ראשונה ולהידבר לשניה ושלישית. כל ההצהרות שהיו היו מיותרות".
על הקפאת הבנייה אמר, "אין שום סיכוי שההקפאה תימשך. אמרנו זאת באמירה ברורה. הבהרנו מראש בצורה ברורה שזה לעשרה חודשים, ולא יהיה יום אחד נוסף".
הוא הוסיף כי "הסוגיות שהיום עומדות על השולחן הרבה יותר כבדות מסוגיות אחרות. לכן אנחנו רוצים להיות שם. לא נוותר על אף אחת מהסוגיות. יש התחייבויות כתובות ונדרוש שהן יכובדו, ויש לנו אמצעים לדאוג לכך. אנחנו מנסים ברוח טובה בצורה פוזיטיבית. אנחנו שותף בכיר, לויאלי, ממושמע, תתייחסו בהתאם".
על מינוי מ"מ לשגריר ישראל באו"ם אמר כי "ראש הממשלה ידע מראש שאני מתכוון למנות כשגריר באום את מירון ראובן. לצערי לא הגענו להסכמות מי יהיה השגריר. אני לא יכול לומר שהוא הביע הסכמה אבל הוא קיבל עדכונים לפני שפורסמו. גבריאלה שלו עוזבת, בספטמבר יש כינוס האומות ויש המון אירועים בניו יורק ולכן לא היתה שום ברירה וב- 1 באוגוסט הוא אמור להגיע כדי שבספטמבר יהיה שגריר. אי אפשר להשאיר עמדה כזאת בספטמבר לא מאוישת. זהו דיפלומט מקצועי. לפי כל הכישורים והתקדימים פעלתי גם כאן. הוא מתמנה לחצי שנה כשגריר זמני, אם יצליח ימשיך הלאה, אבל לא נפקיר את הזירה שתהיה ריקה בלי אף אחד".
לאחר מסיבת העיתונאים אמר רה"מ בנימין נתניהו כי "ישראל ביתנו היא שותף מרכזי וחשוב בממשלה" . נתניהו מאמין שניתן לפתור את רוב המחלוקות בהדברות והסכמה, הוא יפגש היום עם שר החוץ ליברמן לפגישה אישית ומעמיקה, כדי לדון ברוח עניינית וטובה במחלוקות שעלו".
