
בית משפט השלום בפתח-תקווה גזר היום (שני) עונש של 4 שנות מאסר וקנס כספי בסך 100,000 ₪ על תושב הרשות הפלסטינית שהורשע בעבירות מע"מ בסכום של 2 מיליון ₪, בעבירות לפי חוק העונשין ובראשן התחזות לאדם אחר, ובשהייה בישראל שלא כחוק.
הנאשם, איימן חטיב, בן 39, הנתון במעצר מאז תחילת החקירה ביום 16/6/09 ועד היום, שהה בישראל שלא כחוק במשך שנים ארוכות. במהלך שהייתו בישראל, נטל וזייף זהותו של אזרח ישראל בשם חטיב קוטייבה. באמצעות זהותו הבדויה ניכה חטיב תשומות שלא כדין בתיק העוסק אותו פתח בכזב במשרדי מע"מ ובאמצעות חברה אותה פתח על שם אחר.
כמו כן, לא דיווח חטיב על מלוא עסקאותיו. באופן זה התחמק חטיב מתשלום מס בסך של 2,000,000 ₪. בנוסף, ביצע חטיב עבירות מרמה והונאה תוך התחזות לבנקים, ללקוחות, לפורטי המחאות ולעורך הדין.