סרטון שהופץ הלילה (שלישי) מוכיח כי גרסת המתיישבים היהודים בשומרון לאירוע בצומת שבי שומרון נכונה במלואה וגרסת דוברות מג"ב שקרית בעליל.
בסרטון, שצולם ע"י צלם "ועד מתיישבי השומרון", ניתן לראות בבירור כיצד מתנפלים שוטרי מג"ב בפיקוד הקצין רוי לוי על האזרחים באלימות רבה - בועטים בהם, מפילים אותם על הרצפה, דוחפים, מכים וחונקים אותם, כל זאת ללא כל הרמת יד או אלימות שהיא מצד המתיישבים המפגינים.
בשניה ה-35 ניתן לשמוע בבירור את הקצין רוי לוי פוקד על שוטר מג"ב מריוס חיימוביץ "זרוק הלם" ובשניה ה-40 פוקד עליו שוב בתקיפות: "זרוק".
שוטר מג"ב מריוס חיימוביץ משליך רימון הלם לכיוון אם שעמדה עם ילדתה הקטנה בשוליים ולכיוון רב הישוב וראש ישיבת ההסדר שבי שומרון הרב יהושע שמידט. מיד לאחר מכן ניתן לשמוע את בכי הבהלה של הילדה.
ב"ועד מתיישבי השומרון", ששיחררו את הקלטת, אמרו: "דוברות מג"ב אלימה מילולית בדיוק כמו ששוטרי מג"ב היו אלימים היום פיזית. רק כלפי מתנחלים מרשים לעצמם גורמים מסויימים להשמיץ ולשקר גם מול עובדות פשוטות וברורות. מהסרט עולה תמונה קשה וחמורה ביותר של אלימות פושעת וחוסר אחריות משווע מצד קצין מג"ב רוי לוי. קצינים מסוג זה אינם ראויים לשרת במדי משטרת ישראל וכמובן שאסור להם לשרת בגזרה משום שהם מבעירים את השטח לחינם. זו לא הפעם הראשונה שדברים כאלו מתרחשים במג"ב איו"ש, על פיקוד המשטרה ומג"ב לערוך בדק בית מקיף".
המחאה בצומת התחילה בעקבות קריאת ועד מתיישבי השומרון לאלפי תושבי השומרון להגיע לפעולות "ערבות הדדית" בצמתים רבים בשומרון וקריאת ועד מתיישבי בנימין לחסימות דומות בבנימין.
בצמתים התקיימו פעולות מחאה כנגד מה שהגדירו בוועד מתיישבי השומרון: "מעשי ההרס הברוטאליים של אהוד ברק אשר בכל פעם שהוא נוסע לארה"ב הוא יוזם באופן מכוון תמונות הרס של בתי יהודים".
במג"ב משקרים? לא הפעם הראשונה
דובר מג"ב לשעבר משה פינצ'י, שוטר מג"ב נוסף בשם ציון סתורלהיל, ומשטרת ישראל – חוייבו לפני מספר חודשים לשלם פיצויים בגין לשון הרע, נזק ממוני וכאב וסבל, לכתב ערוץ 7 חזקי עזרא ברוך. כך החליט בית משפט השלום בירושלים.
מכתב התביעה עלה כי בזמן שהכתב סיקר הפגנה סמוך לקבר רחל תעד במצלמתו את שוטר המג"ב ציון סתורלהיל, כשהוא מכה את אחד המפגינים. סתורלהיל, שהבחין שהוא מצולם, מיהר אל הכתב, שבר את מצלמתו, ו...עיכב אותו לחקירה.
בתום שעתיים של עיכוב וחקירה שוחרר חזקי ברוך, לא לפני שהשוטר סתורלהיל הודה בחקירה כי פעל שלא כדין, התנצל בפני חזקי, והבטיח לפצות אותו על שבירת המצלמה. מפקדו של סתורלהיל אף הציע לחזקי "יחס מועדף" בכניסה לקבר רחל, אם יסכים שלא להתלונן במח"ש.
לתדהמתו של הכתב התברר, כי על אף שבקרב שוטרי מג"ב ומפקדיהם בשטח לא היה ספק שהשוטר סתורלהיל הוא שתקף את כתב ערוץ 7 – בחר דובר מג"ב משה פינצ'י להעביר לעיתונאים גרסה אחרת לחלוטין של האירוע. בהודעה שנמסרה לעיתונות ע"י פינצ'י נכתב כי כתב ערוץ 7 ניצל את היותו עיתונאי ולקח חלק פעיל בהפרת הסדר ואי ציות לחוק – שקר מוחלט שגרם לחזקי נזק מקצועי ניכר.
לכתב התביעה צורפו הסרט המתעד את שבירת המצלמה, כתבות בתקשורת בהן מופיעה הגרסה השקרית של דובר מג"ב, וכן הקלטה משיחת טלפון עם פינצ'י, בה הוא מודה שהוציא לתקשורת את הגרסה השקרית משום שמעסיקיו ומפקדיו "מצפים ממך שתגן עליהם כמו עורך דין ותהיה לטובתם כמו שאתה יודע".
בפסק הדין נקבע כי הנתבעים ישלמו לתובע פיצוי בסך 125,000 ₪, הוצאות משפט בסך 1,562 ₪, ושכר טרחת עו"ד בסך 13,000 ₪ - סה"כ קרוב ל 140,000 ₪.
