לא יעלה על הדעת. וקנין
לא יעלה על הדעת. וקניןפלאש 90

"אין ספק שמדובר באירוע חמור  ושרק בנס לא היו נפגעים בגוף. אני קורא לשר הביטחון ולראש הממשלה להורות על הצבת מגוניות במוסדות החינוך בעיר. אני לא רואה איך פותחים שנת לימודים כשאלפי ילדים הולכים לבית הספר ללא מיגון", דברים אלה אומר היום יום א' בני וקנין, ראש העיר אשקלון, לקציני פיקוד העורף שהגיעו לסיור באשקלון וזאת בתגובה להסלמה בדרום  וירי רקטי לעבר העיר.

"הגראד המשופר והקטלני נפל מטרים ספורים משכונה צפופה. היה נזק גדול והיה נס גדול. אם חלילה היה נופל טיל כזה על מוסדות חינוך ללא מיגון שנבנו בשנות ה- 50 אני לא רוצה אפילו לדמיין מה היה קורה", אומר וקנין.

לדבריו, "משרד הביטחון החל במיגון על פי הבטחה  והפסיק והוא צריך להמשיך. היי בסוף השבוע מלמד עד כמה המצב שבריר. מדובר  בתקציב של 14 מיליון ₪ וזה הזמן למגן את 10 בתי הספר ו22 גני ילדים"

בתוך כך הודיע ועד ההורים המרכזי באשקלון על השבתת מערכת הלימודים ב 1 לספטמבר אם לא ימוגנו מוסדות החינוך.  ראש העיר וקנין אמר כי "בעניין הזה אני מבין מאוד את ההורים. יחד אגב הגשנו עתירה לבג"צ נגד משרד הביטחון בעניין מיגון מוסדות החינוך. לא נוכל לשלוח ילדים לסכנה".  ראש העיר אומר עוד כי "אשקלון נמצאת בטווח ירי כזה שכל סוגי הרקטות מגיעים אליו ולכן העיר אשקלון שונה משאר ערים אחרות.   "

בעניין כיפת ברזל אומר וקנין כי  העובדה שאשקלון לא כלולה בהצבת המערכת זו טעות, בשל העובדה כי אשקלון חשיפה לכל סוגי הטילים ואשקלון בדרגת סיכון גבוהה. "מדובר בחוסר אחריות וסכנת נפשות ואני לא רואה איך אפשר לפתוח את שנת לימודים זו סכנה ממשית לילדנו. נאבק למיגון מוסדות החינוך ונעשה הכל למגן"