לבני היום
לבני היום

ב"קדימה" תוקפים את ראש הממשלה, בעקבות החלטת השבעייה לשתף פעולה עם האו"ם בחקירת המשט, "ממשלת נתניהו דירדרה את ישראל למצב מדיני מהחמורים בתולדותיה והיא ממשיכה לשבור שיאים שליליים של דחיקת ישראל לפינה"

"לו ברק ונתניהו היו דואגים פחות לעצמם ויותר לחיילים - צה"ל לא היה נחקר היום על ידי האו"ם. ממשלת נתניהו מדברת חזק ומחלישה את ישראל וריבונותה, ומובילה להתערבות בינ"ל ישירה שתעמיד את צה"ל וחייליו לשיפוט בינ"ל חסר תקדים ומסוכן", מוסיפים בקדימה.

בלשכת ראש הממשלה תוקפים בתגובה, ואומרים כי "צר לנו שגורמים באופוזיציה מוציאים לתקשורת הודעות בלתי אחראיות, במקום לבצע בדיקה עובדתית פשוטה. אילו היו טורחים לבדוק, היו מגלים שחיילי ומפקדי צה"ל לא ייחקרו ע"י האו"ם בנוגע למשט, ולא בשום נושא אחר".

"מן הראוי ששיקולים אינטרסנטים מפלגתיים לא ישתרבבו לנושא בעל חשיבות לאומית למדינת ישראל", מוסיפים בלשכת נתניהו.

פורום שרי השביעייה אישר הערב את שיתוף הפעולה הישראלי עם ועדת החקירה הבינלאומית לחקר אירועי המשט לעזה, אותה יזם מזכ"ל האו"ם באן קי מון.

עדיין נותרו חילוקי דעות בין ישראל לאו"ם באשר למועד תחילת פעילותה של הוועדה. 

ראש הממשלה שוחח לאחר קבלת ההחלטה עם מזכ"ל האו"ם והודיע לו כי ישראל תשתתף בחקירה ותעביר לידי הוועדה את ממצאי הבדיקה הפנימית שנערכה בישראל.

"לישראל אין מה להסתיר. ההיפך הוא הנכון. האינטרס הלאומי של מדינת ישראל הוא להבטיח, שהאמת העובדתית על כלל אירועי המשט תצא לאור בעולם כולו, וזה בדיוק העיקרון שאנו מקדמים", אמר נתניהו.