רבה הראשי של העיר רמת גן הרב יעקב אריאל קובע בפסק הלכה שאין שום היתר הלכתי לצרכנים פרטיים להיכנס למינוס בחשבון הבנק, "יש פה קודם כל איסור ריבית, אדם מסתבך בחובות ובסוף כורע תחת עומס הריביות".

לדבריו יש היתר להיכנס לחובות רק אך ורק לצרכי עסקים, "התורה רצתה שהעולם יתפתח, ואי אפשר לנהל את העולם בלי השקעות, בעסקים הכסף הוא החמצן שמגלגל את בעולם, לכן בעסקים יש מצווה להשקיע למטרות עסקיות ועל זה בדיוק בנוי היתר עסקה".

הרב אריאל קובע שלאנשים פרטיים אין שום היתר להיכנס למינוס, "מי התיר לאדם לקחת הלוואה בריבית למטרות צרכניות, אין לזה שום היתר, על זה לא חל התר עסקה, לכן אי אפשר לקבל הלוואה בבנק בשביל זה".

הוא מיצר על כך שיש כאלה שלוקחים הלוואות כדי לטוס לחו"ל, "אם אדם רוצה לנסוע לחו"ל למטרות עסקיות אז בהחלט מותר לו לצורך כך לקחת הלוואה, אבל אדם שנוסע לטייל מעבר לכך שאין שום היתר, אז גם לוקחים הלוואה שגם לה אין היתר ועוד למטרה אסורה".

הרב אריאל דוחה את הטענות שלא להיות במינוס זו גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה, "התורה היא גזירה שהציבור צריך לעמוד בה, למה אדם צריך להיכנס למינוס, אם זה בשביל לקנות דירה במשכנתא זה מותר, שהרי מדובר בהשקעה, כי ערך הדירה עולה וזו השקעה טובה וזה גם עסק, אדם גם יכול לקחת הלוואה ללימודים כי הוא יוצא עם תואר, זו גם עסקה טובה. אדם שיש לו תכנית טובה בבנק והוא לא רוצה לשבור אותה אז גם הוא יכול לקחת הלוואה אבל לא למטרות צרכניות ".

הוא מקווה שהציבור ידע לכלכל את חייו ולא יכנס למינוס, "אדם נכנס למינוס של כמה מאות וזה יכול להגיע לכמה מאות אלפים, אנשים חיים בלי חשבון, גם הבנקים אשמים וגם הסוחרים שמציעים לאזרחים לקנות בתשלומים, זה אולי לא קל שלא להיכנס למינוס אבל גם לשמור שבת זה לא דבר קל, צריך ללמוד לחיות בצורה שקולה יותר".