טלפון. אילוסטרציה
טלפון. אילוסטרציהפלאש 90

בעקבות פתיחת שוק התקשורת הפנים ארצית לתחרות, זכתה חברת "סלקום" במכרז החשב הכללי לשירותי תקשורת פנים ארצית נייחת (מפ"א). עד היום חברת בזק הייתה הספק היחיד אשר סיפק את שירותי המפ"א לממשלה. יעד מרכזי במכרז הוא לעודד ולפתח את התחרות בתחום צעיר ומתפתח זה וזאת מעבר להוזלת העלויות עבור הממשלה.

החברה הזוכה תבצע התקנה ואחזקה של צירי PRI והעברת שיחות לסוגיהן מהמרכזיות הפרטיות של משרדי הממשלה אל הרשת הקווית הנייחת של הספקים השונים. השירות הנדרש במכרז יינתן עבור 60 צירים המהווים כ 10% משירותי המפ"א המופעלים כיום וכן נקבעה אופציה להרחבת השירות ל 60 צירים נוספים.

המכרז נערך באמצעות מערכת אינטרנט שפותחה ביחידת ממשל זמין שבאגף החשב הכללי במתכונת של מכרז עם שלב מיון מוקדם בו נדרשו המציעים בשלב הראשון לעמוד בתנאי סף לרבות רישיונות בתחום התקשורת ובשלב השני נדרשו להצעת המחיר. המכרז נערך בשיטת התיחור הדינאמי והספקים התמודדו על אחוז הנחה ממחיר גג שנקבע על ידי עורך המכרז עבור הפרמטרים הבאים: שיחה לרשת נייחת, שיחה לרשת סלולארית וזיכוי בגין שיחה נכנסת. המחירים אשר הושגו במכרז משקפים הנחה ממוצעת של כ 40% מהתעריפים שמהממשלה משלמת היום וחיסכון כספי של כ- 9 מש"ח.

החשב הכללי מר שוקי אורן ברך על תוצאות מכרז זה שהינו הראשון מסוגו בתחום. תוצאות המכרז מעידות על הכוח הגלום בעידוד התחרות בשווקים. למרות שמדובר בשלב ראשוני זה בפתיחת עשרה אחוזים מהשוק לתחרות כבר נערכות התוצאות של עידוד "שחקנים" חדשים להכנס לתחום, המובילה להורדת מחירים. שאיפת החשב הכללי מעבר לתפקידו כמנהל הכספים של הממשלה המחויב לחסכון בעלויות בהן נושאת המדינה, היא עידוד התחרות שתביא בסופו של יום לתועלת לכלל הצרכנים.

מנהל מינהל הרכש הממשלתי, רו"ח ליאור אגאי: " מינהל הרכש הממשלתי פועל למכרוז תחומים שונים הנפתחים לתחרות בתחום התקשורת לצורך העלאת רמת השרות והורדת המחיר הן עבור הממשלה והן עבור הצרכנים. במכרז העתידי בתחום המפ"א צפויה להתבצע הרחבה של כמות הצירים אשר תמוכרז והמשתתפים בו ידרשו לפריסה כלל ארצית תוך הרחבת התשתיות".