
מסלול לימודי המחול במכללת 'אורות יצא בהפקה ראשונה מסוגה: הופעת מחול של בנות המסלול. בראש הפרויקט עומדים שניים: הרב יהושע וידר המלווה את הלהקה, מבלי שראה ולו הופעה אחת שלהן, מטבע הדברים, וטליה פרלשטיין, מנהלת הלהקה והמייסדת שלה. שניהם שוחחו ביומן ערוץ 7 על הפרויקט הייחודי, לכאורה עוד פריצת דרך אומנותית הלכתית של הציונות הדתית.
על ההופעה עצמה שהתקיימה לפני מספר ימים מספרת פרלשטיין: "האולם היה מלא מפה לפה והיו כאלה שנאלצו לחזור הביתה". בעקבות הביקוש הרב הוחלט על תאריכי הופעה נוספים.
לדבריה מדובר בעבודה אמנותית ייחודית בהיותה כזו המשלבת במהלך הלימוד וההפקה דיאלוג מתמיד בין הפן ההלכתי לפן המקצועי אמנותי. על סוגיה זו מספר הרב וידר: "עלו במהלך הלימוד שאלות שברובן אינן הלכתיות אלא כאלה העוסקות במידות ובמערכים". הרב וידר עצמו, שכאמור כמובן לא ראה את הופעתן של הבנות, עסק איתן בהתמודדות בין ערכי הצניעות, והאמונה לבין ההופעה הבימתית הדורשת מוחצנות, תחרותיות וכיוצא באלה. לדבריו יש לראות בכלי זה של מחול לא פחות מפן נוסף בעבודת ה' כאשר מתברר שזו שפת הביטוי הייחודית לתלמידה גם בהבעת הקשר שלה עם הקב"ה".
באשר להתמודדות הזו עם הצניעות כערך אל מול המוחצנות הבימתית אומרת פרלשטיין, בעצמה אישה שאינה שומרת מצוות, כי מדובר בערכים אוניברסליים וכמי שמאמינה באופי של החיים הללו היא סבורה שהצניעות מגבשת את היכולות הפנימיות של הבנות ומאפשרת להן להיות ממוקדות יותר בעצמן.
והאם לא צריך לראות עבודות מחול קודמות כחלק מההתקדמות בתחום? ואם כן, הרי ההופעות הנחשבות למתקדמות ביותר בתחום הן לא פעם הפרובוקטיביות ביותר? פרלשטיין מספרת שאמנם כדי להתקדם בתחום יש לצפות ביצירות ואכן כך עושות הבנות הנחשפות לעבודות מהיסטוריה של המחול, אולם זאת לאחר בדיקה של הקטעים המותאמים לתפישת עולמן וערכיהן. כמו כן הן נפגשות עם אמנים ומעלות בפניהם שאלות ודנות בסוגיות שונות, ועל כל זאת היא מוסיפה ומעירה כי "יש גם יוצרים חילוניים שאינם בהכרח פרובוקטיביים...".
הרב וידר ופרלשטיין התייחסו גם לעצם הפריצה של תחום חדש – הופעת מחול דתית לנשים. האם אין בכך סיכון שבעתיד יתקיימו פרויקטים דומים אך ללא הפיקוח ההלכתי? הרב וידר מתייחס למכללת 'אורות' וקובע כי אמנם קיימת הליכה מסוימת על הגבול, אך הבנות שהובילו את הקמת הפרויקט באו אליו מתוך שאיפה לקודש ועל כן אין לחשוש לכך. זאת לבד מהיות העומדים בראש המכללה מאז הקמת המסלול ועד היום רבנים מרכזיים המובילים קו רוחני ברור ונחרץ. פרלשטיין מציינת שעוד טרם פתיחת המסלול נערכו אינספור התייעצויות כדי להבטיח שהדרך הייחודית שנפרצת תהיה ברוח ההלכה. לשם כך ישבו אז ויושבים גם כיום הצוות המקצועי ה"חילוני" עם אנשי הרוח והרבנים כדי לעצב את דרכו של המסלול. "יש כאן דרך חדשה וחשוב לנו שהיא תתבצע באופן ראוי וטוב".