הפעולות לחילוץ הגופות
הפעולות לחילוץ הגופותצילום: דו"צ
מפקד חיל-האוויר, אלוף עידו נחושתן, יצא הבוקר לרומניה לביקור מיוחד בעקבות התרסקות מסוק היסעור במדינה לפני כשבועיים. מפקד חיל האוויר יטוס יחד עם מפקד חיל האוויר הרומני לאזור בו התרסק המסוק בהרי הקרפטים ויסייר באזור.

אחר הצהריים ישתתף מפקד חיל-האוויר ומשלחת מיוחדת של אנשי מערך היסעור ו-669 באירוע במעמד נשיא המדינה שמעון פרס אשר יתקיים בבית הכנסת בבוקרשט בסימן זיכרון לחללי התרסקות מסוק היסעור.

בטקס ישתתפו אנשי הקהילה היהודית בבוקרשט, נציגים בכירים של הממשל, הצבא וחיל-האוויר הרומני.

בערב ישתתף מפקד חיל-האוויר בארוחת ערב ממלכתית שעורך נשיא רומניה יחד עם נשיא המדינה.

מחר (ו'), ישתתף מפקד חיל-האוויר וחברי המשלחת בטקס רשמי יחד עם נשיא המדינה לזכר קורבנות השואה בעיר בוקרשט וכן ייפגש עם הרמטכ"ל הרומני. המשלחת כולה צפויה לחזור לארץ ביום ו' בשעות אחר הצהריים.

בין חברי המשלחת טייס מסוק יסעור, מכונאי מוטס בכיר, קצין 669, מפקד הגף הטכני של טייסת היסעור, מכונאי מוטס נוסף, קצין טכני, קצין האחראי על אימונים משותפים של חיל האוויר עם חיילות אוויר נוספים.