
על פי דיווחים מארה"ב ראש הממשלה נערך למו"מ ישיר עם הפלשתינים. סגן השר לפיתוח הנגב והגליל. ח"כ איוב קרא שב ומתריע מאפשרות של עקירה נוספת, ובמקביל תוקף את חברי מפלגתו המזגזגים שתמכו בעקירה וכעת מתעטפים באצטלה של ימניות פופוליסטית. למי מחבריו סביב שולחן הממשלה הוא מתכוון ניתן רק לנחש.
בראיון ליומן ערוץ 7 קובע חבר הכנסת קרא כי ישראל לא ויתרה על דבר על מנת להגיע לעצם ההסכמה על קיומו של מו"מ מדיני וכעת "אנחנו רוצים להאמין שיש כוונות כנות בצד השני, למרות שיש כאן משחק על התודעה הבינלאומית. יש להם בעיה להגיד כן ויש להם לבעיה להגיד לא. מה שחשוב זה מה יצא מהשיחות הלו ומי ינטוש אותם", אומר חבר הכנסת קרא, הקובע כי לישראל אין את הפריבילגיה לנטישת המו"מ. "אנחנו לא ננטוש כי ראש הממשלה נחוש ללכת למו"מ על פי הדרישה האמריקאית", הוא אומר ומוסיף ש"מצבנו ההסברתי בעולם אינו מאפשר נטישה".
עם זאת מוסיף קרא וקובע כי ככל הנראה בצד השני של שולחן הדיונים אין פרטנר שכן "גם אם ניתן להם את תחל אביב לא יהיה הסכם". קרא אינו סבור שהנהגת הפלשתינים השתנתה מימי הסרבנות של יאסר ערפאת עד לימים אלה של פיאד ואבו מאזן, וכי אותן עמדות יוצגו שוב על ידי ההנהגה שם.
בנוסף שב קרא ומציג תהיות שיש להשיב עליהם בפתח המו"מ: "מי מייצג את עזה?", הוא שואל ומוסיף את שאלת סמכות ההנהגה הפלשתינית: "חוץ מהארמון ברמאללה, על מי הם שולטים אבו מאזן ופאיד?" לדבריו עם שובו של ראש הממשלה נתניהו מארצות הברית הם שוחחו, וגם ראש הממשלה העלה שאלות אלה תוך שהוא קובע כי על נשיא ארה"ב אובמה להציג תשובות לשאלות אלה ולשאלת הערבות הביטחונית לשלומה של ישראל עוד קודם לקיומו של כל מו"מ עתידי.
בהקשר זה מזכיר קרא כי כאשר ניתנה אפשרות לבחירות דמוקרטיות הוכח שעזה הפכה למוצב איראני בדרום, ולא ניתן לחזור על טעות זו גם במרכז.
האם הבטחת ערבות ביטחונית לישראל תוביל לויתורים מצידו של נתניהו? קרא לא רואה כהגיונית אפשרות כזו של ערבות זרה לביטחון ישראל. "מישהו הבטיח פעם ערבות לישראל וזה הצליח?", הוא שואל. "הרי חוץ משטיח אדום לא קיבלנו כלום. נקבל רק דמגוגיה ודיבורים. אנחנו הרי אלו שחיים כאן ואנחנו לא יכולים לקחת צ'אנס".
קרא מוסיף וקובע כי כל המהלכים מול הפלשתיניים מוטעים כהגדרתו, אך עם זאת הוא מבהיר שיגבה את ראש הממשלה במהלכי המו"מ, בשל החשיבות ההסברתית שיש להשתתפות במהלכים שכאלה. עם זאת הוא מדגיש שגיבוי זה יימשך עד לשלב קבלת ההחלטות, אז ישקול את העניין בשנית.
בהמשך דבריו תוקף חבר הכנסת קרא את חברי מפלגתו שתמכו בעבר בעקירת היהודים מחבל קטיף, ו"מנסים להצדיק את דרכם האומללה שתמכה בגירוש היהודים והרס בתי הכנסת. היתה להם יד בגירוש יהודים, ובמקום ללכת הביתה מהחיים הציבוריים כפי שעושים אנשים שנכשלים, במצח נחושה ממשיכים ומשקרים וצובעים את הקו האידיאולוגי שלהם, ובכל שני וחמישי מתווים דרך מוסווה כדי להראות שהם חלק מהימין כי זה פופולארי. אנשים צריכים להוקיע אותם מהחיים הציבוריים על צביעות ועל זיגזגים. אני נגד התופעות הללו של מה שרואים מכאן לא רואים משם. מספיק לנו ניסיונות".
דבריו אלה של קרא נשמעים לכאורה כמתקפה על נתניהו עצמו וחלק משריו הרימו יד בהצבעה הראשונה בעד ההתנתקות, אולם קרא מסרב לציין שמות של נשואי המתקפה שלו, אלא מעדיף להתמקד בהישארות שלו מחוץ לזירה הפוליטית בימים ההם של היערכות לעקירה. "אני לא נוקב בשמות אלא מדבר על עצמי. ישבתי בבית קדנציה שלמה כי האמנתי בדרך. אחר כך אמרו שאני לא נביא זעם כפי שהוגדרתי אלא צדיק, וכיום אני ממשיך ומייעץ לעם ישראל, כפי שהנביא שלי יתרו יעץ למשה, שדרך הויתורים היא לא הדרך הנכונה".
