החמסינים במהלך יולי אוגוסט הובילו להקדמת עונת קטיף התפוחים בגליל ובגולן. עמוס לוין, מנכ"ל גליל קרור של החברה לפיתוח הגליל ויו"ר שולחן התפוח במועצת הצמחים מדווח על עליה של 10%ביבול השנתי ובכמות צריכת התפוחים לקראת ראש השנה וסוכות וכי השנה צפוי יבול של 125 אלף טון תפוחים. "קיימת עליה של כ- 10% משנה שעברה, זאת למרות החורף והקיץ שהיו חמים במיוחד. בכוונתנו לחגוג בבוסתן בראשית בגולן את חג התפוח במעמד שר החקלאות מר שלום שמחון ומגדלי התפוח בגליל ובגולן". עוד מוסר לוין כי ב- 15 שנים האחרונות גדל ב- 50% יבול התפוחים מ- 80 אלף טון לכ- 125 אלף טון. "המשמעות של גידול יבול התפוחים באה לידי ביטוי בהתמקצעות והתארגנות משופרת בתחום גידול הפרי במטע תוך דגש על חסכון במים ואיכות הפרי" אומר לוין. בחברה לפיתוח הגליל מספרים כי כ-90 אלף טון תפוחים יאוחסנו בבית הקירור בצפון באוויר מבוקר המאריך את חיי המדף של הפרי ומאפשר שיווק פרי איכותי כל השנה. "המודלים החדשים המשלבים ממשק במטע ואחסון תפוחים לאורך כל השנה, מאפשרים לצרכן הישראלי לאכול תפוחים עסיסיים השומרים על מרקם מעולה ואיכות תזונתית במהלך כל השנה". בנוסף אומר לוין כי השנה ישנה כוונה לחדש שוב את יצוא התפוחים למדינות שונות באגן הים התיכון, לסוריה ולעזה בהיקף של כ-15,000 טון. עוד מוסר לוין כי 95% מיבול התפוחים בארץ גדלים בגליל ובגולן.