דולרים
דולרים

הבנק העולמי ילווה לפקיסטן 900 מיליון דולר על מנת לסייע למדינה להתאושש מהשיטפונות שפקדו אותה והשפיעו על כ-20 מיליון אנשים. מעוצמת השיטפונות נהרגו כ-2,000 אנשים ברחבי פקיסטן, כך מסרו בכירים בפקיסטן.

מהאו"ם נמסר כי הסיוע הבינלאומי הוא איטי מידי, וכי הוא מכסה רק כשליש מהוצאות החירום המיידיות הנחוצות כרגע בפקיסטן.

הנציב העליון של פקיסטן בבריטניה הסביר כי זה עלול לקחת חמש שנים וכ-15 מיליארד דולר עד שהמדינה תתאושש.

כספי הבנק העולמי יגיעו דרך כספים המועברים לפרויקטים מדינתיים, כך מסר דובר הבנק העולמי. "שינינו את סדרי התיעדוף, כך שהכספים יהיו זמינים באופן מיידי", הוא הסביר.

בכירים בתחום הרפואה והבריאות הבהירו כי ישנו חשש כבד מפני התפשטות מחלות בין מיליוני תושבי פקיסטן שאין להם בית, וכי כ-3.5 מיליון ילדים נמצאים כיום בסיכון. מאוריציו גי'אוליאנו, ממשרדי האו"ם לתיאום הסיוע ההומניטארי, הבהיר כי פקיסטן עומדת בפני גל נוסף של מקרי מוות כתוצאה ממחלות שיתחילו עקב בעיות מקווי מים עומדים ומחסור במזון, אלא אם כן ציוד יגיע מהר לאזור. הוא העריך את מספר האנשים הנמצאים בסיכון בכ-6 מיליון.