מפעל
מפעלפלאש 90

משרד התמ"ת באמצעות מנהלת מרכז ההשקעות אישר 25 תכניות להקמה או הרחבה של מפעלים  באזורים פריפריאליים  בהיקף השקעה של כ – 568 מיליון ש"ח.

שר התמ"ת בנימין (פואד) בן אליעזר ציין כי "משרד התמ"ת פועל על מנת להוביל שינוי במשק הישראלי באמצעות כלים שונים ומגוונים, פעילות מרכז ההשקעות הינה חלק ממדיניות כוללת לעידוד צמיחה במשק, הגדלת שיעור המועסקים וצמצום הפערים בין הפריפריה למרכז". 

מנהל מרכז ההשקעות רו"ח חזי צאיג אמר כי " מרכז ההשקעות פועל בימים אלה במרץ על מנת לבחון ולאשר השקעות מהפריפריה, לרבות מפעלים קיבוציים בנגב, מפעלי תעשייה במגדל העמק, בית שאן, אופקים ומעלה אדומים .מדובר בתרומה לקליטתם של כ – 840 עובדים. במקביל לבחינת הבקשות שהוגשו השנה אנחנו מכינים את מרכז ההשקעות ליישום הרפורמה בחוק עידוד השקעות הון".  



בין החברות שקיבלו אישור להרחבה או הקמה: באופקים אושרה לחברת פלסטופק בע"מ הרחבה של המפעל המייצר שפורפרות בשיטת הפרייבט לייבל בהיקף השקעה של 4,500,000 ₪. המפעל יעסיק 6 עובדים חדשים.



בקרית גת אושרה לחברת המשבב עיבוד שבבי (1994) בע"מ הרחבה של המפעל העוסק באספקת מיקור חוץ לעיבוד שבבי, כרסום וחריטה  בהיקף השקעה של 30,000,000 ₪. המפעל יעסיק 30 עובדים חדשים.



בקצרין שברמת הגולן אושרה לחברת נייט לייט טכנולוגיות בע"מ הרחבה של המפעל המייצר מכשירים ושפופרות לראיית לילה בהיקף השקעה של 9,880,000 ₪. המפעל יעסיק 15 עובדים חדשים.



באזור תעשייה אלון תבור אושרה לחברת תדיר- גן (מוצרים מדויקים) 1993 בע"מ הרחבה של הפעל העוסק בייצור חלקי מנוע מוגמרים מאלומיניום בהיקף השקעה של 30,000,000 ₪. המפעל יעסיק 75 עובדים חדשים.



בפארק תעשייה מעלות-קורן אושרה לחברת ארדונן תעשיות זיווד אלקטרוני בע"מ הרחבה של המפעל המייצר מוצרי פח מדויקים ומבצע תהליכי גימור של מוצרי מתכת בהיקף השקעה של 17,000,000 ₪. המפעל יעסיק 15 עובדים חדשים.



בקיבוץ אלרום אושרה לחברת אל-רום תעשיות מזון הרחבה של היקב המייצר סיידר אלכוהולי בהיקף השקעה של 6,000,000 ₪. המפעל יעסיק 10 עובדים חדשים.



בעמק בית שאן אושרה לחברת שמן-שאן אגש"ח בע"מ הקמה של בית בד להפקה וייצור שמן זית בהיקף השקעה של 9,320,000 ₪. המפעל יעסיק 12 עובדים חדשים.



במישור אדומים אושרה לחברת מיטב מישור אדומים בע"מ הקמה של מפעל לייצור ושיווק מוצרי אריזה חד פעמיים בהיקף השקעה של 4,000,000 ₪. המפעל יעסיק 15 עובדים חדשים.

בקיבוץ שער הגולן אושרה לחברת גולן מוצרי פלסטיק בע"מ הרחבה של המפעל המייצר צינורות פוליאתילן מצולב ופרופילים מC.V.P  בהיקף השקעה של 20,900,000 ₪. המפעל יעסיק 12 עובדים חדשים.



בהר חוצבים אושרה לחברת היט רן בע"מ הרחבה של מפעל המייצר מחליפי חום בהיקף השקעה של 18,112,000 ₪. המפעל יעסיק 20 עובדים חדשים.



בשדרות אושרה לחברת שוגון תעשיות (2010) בע"מ הקמה של מפעל לאפודים ותיקים המיועדים לתעשיית הביטחון בהיקף השקעה של 1,160,000 ₪. המפעל יעסיק 18 עובדים חדשים.

בשער הנגב אושרה לחברת תעשיות תפוגן בע"מ הרחבה של מפעל הפועל בתחום מוצרי תפוחי האדמה מוקפאים וחטיפים בהיקף השקעה של 30,000,000 ₪. המפעל יעסיק 42 עובדים חדשים.



בחצור הגלילית אושרה לחברת תעשיות חרט הגליל בע"מ הרחבה של המפעל העוסק בעבודות מתכת בהיקף השקעה של 13,920,000 ₪. המפעל יעסיק 30 עובדים חדשים.



בבאר טוביה אושרה לחברת מוצרי איכות אמריקאיים בע"מ הרחבה של מפעל המייצר גלידה ומוצרי מאפה קפואים בהיקף השקעה של 10,000,000 ₪. במפעל יעסיק 26 עובדים חדשים.

במגדל בעמק אושרה לחברת א.מ. חטיפי העמק בע"מ הרחבה של המפעל המייצר חטיפים מסוגים שונים אשר מיוצרים בפרייבט לייבל בהיקף השקעה של 15,200,000 ₪. המפעל יעסיק 20 עובדים חדשים.

באופקים אושרה לחברת קורניש חן (1987) בע"מ הרחבה של מפעל העוסק במוצרי עוף פטמים בהיקף השקעה של 37,000,000 ₪. הפעל יעסיק 100 עובדים חדשים.