יושב ראש הכנסת, ראובן (רובי) ריבלין, אירח הערב (ד') את חברי הכנסת הערבים לסעודת ה"איפטאר" המסורתית לשבירת צום הרמדאן, במסעדת "אל באבור" באום אל פאח'ם.

בארוחה השתתפו שמונה מתוך עשרת חברי הכנסת הערבים המכהנים:  אחמד טיבי, מוחמד ברכה, איברהים צרצור, סעיד נאפע, עפו אגבאריה, מסעוד גנאיים, ר'אלב מג'דאלה וטאלב אל-סאנע. בנוסף נטלו חלק במפגש בכירי הנהלת הכנסת, בהם מנכ"ל הכנסת, דן לנדאו; מזכירת הכנסת, ירדנה מלר-הורביץ; וקצין הכנסת, יוסף גריף.

ריבלין אמר לעמיתיו הערבים, כי "אנחנו מקיימים מסורת זו מדי שנה. אום אל פאחם היא צומת דרכים חשובה, וגם מקום מפגש של רעיונות ודיאלוגים פורים. לכולנו לא הייתה זו שנה קלה, הן לח"כים  והן לציבור בישראל, בכל הקשור למתח הפנימי היהודי-ערבי. אנחנו מקווים שהשנה הזו תהיה טובה יותר, משנבין כי המפתח לקיום משותף במזה"ת הוא קודם כל בין חלקי החברה בישראל והקפדה על כבודו של האחר. אין טעם להכחיש את הניכור והמתח בין ערבים ליהודים; אסור שאזרחים יפעלו נגד המדינה, אך אין גם מקום להכפיש ציבור שלם ולהאשים אותו בחתירה תחת המדינה", הוסיף.

יושב ראש הכנסת הדגיש, כי "המשא הזה צפוי להיות ארוך, אך לא נרפה ממנו. אנחנו מצויים בחודש אלול, שהוא חודש של בקשת סליחה, בו כל אחד עושה את חשבון נפשו ברמה הדתית, האישית והציבורית." הוא חתם באיחול המסורתי: "רמדאן כרים, כל עאם ו'אנתום בח'יר".

ח"כ ברכֶֹּה הודה ליו"ר הכנסת על המסורת שהוא מקפיד לקיים גם בימים הללו, ולמרות הקריאות שהופיעו בעיתונות הערבית שלא ליטול חלק במפגש הזה. הוא איחל לו בשם כל חברי הכנסת הערבים "שיאריך ימים במישור האישי ובתפקידו הציבורי". לדבריו, "המפגש הזה מקרב בין אדם לאדם. למרות האווירה המתוחה אנחנו כאן כי זו דרכנו כפרלמנטרים, ליצור דיאלוג גם בימים קשים. אני מקווה שמהשולחן הזה תצא בשורה של הבנה וכבוד כלפי הציבור הערבי, למרות  שבמושב האחרון ראינו לא מעט חקיקה אנטי דמוקרטית שאיימה להחריף את הקרע. בינינו לבינך יש מחלוקת אידיאולוגית גדולה, ובכל זאת תענוג לנהל אתך, והלוואי שכל המחלוקות יכולנו לנהל באופן מכבד כזה".

ח"כ מסעוד גנאיים הביע תקווה, כי האיפטאר יביא לדיאלוג ולהכרת השונה בין האוכלוסיות. ואילו  ח"כ טיבי הזכיר את ביקורו של ריבלין באום אל פאחם בראשית הקדנציה: "הדברים שנשא כאן יו"ר הכנסת על שוויון אזרחי, בעת שהגיע לביקור כמשקל נגד לגילויי הגזענות, יצאו מן הלב.אנחנו חלוקים אבל מכבדים אותו ברמה האישית והציבורית".

הסועדים נהנו ממגוון מטעמי המטבח הערבי המסורתי, שכלל בין השער סלטים, חומוס, וסיגי בשר, וקינחו בכנאפה.