
ח"כ חנין זועבי תצא הערב מישראל לכיוון עמאן, בירת ירדן, בכדי להעיד בפני ועדת החקירה של מועצת זכויות האדם של האו"ם להשתלטות הישראלית על המשט הטורקי.
מלשכתה נמסר כי זועבי שתעיד מחר בשעות הבוקר בפני הועדה, תדרוש מחברי הוועדה לחקור את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שר הביטחון אהוד ברק והרמטכ"ל גבי אשכנזי על אחריותם האישית על ההשתלטות. כמו כן, היא תבקש להמליץ על העמדתם לדין בבית דין בינלאומי.
בנוסף, ח"כ זועבי תדרוש מהוועדה להרחיב את סמכויותיה ולחקור את עבירות ישראל על החוקים הבינ"ל בהטלת המצור על עזה "כולל את פשעי המלחמה והפשעים נגד האנושות שמבוצעים ברצועה מזה 4 שנים", כלשונה.
בתוך כך זועבי דרשה משר הביטחון, אהוד ברק, לאפשר לוועדה לחקור את החיילים שהשתתפו בהשתלטות על המשט, כמו כן היא שלחה מכתב לשר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', בדרישה לאפשר לשייח' ראיד סלאח להעיד בפני הועדה ולו בתוך בית-הכלא ודרשה לשחרר את יומנו האישי שבו תיעד באופן שוטף את ההתרחשויות על סיפונה של המרמרה.
