
אריה קינג יו"ר הלשכה לפניות הציבור במזרח ירושלים מצביע על ההישגים לצד הכשלים בכל מה שנוגע לבנייה יהודית במזרח ירושלים בשנה האחרונה, "מצד אחד הייתה בנייה פרטית במזרח ירושלים, בעיר דוד, בעיר העתיקה ובהר הזיתים, זו הייתה יוזמה פרטית שהביאה לכניסה של יהודים למקומות שאף פעם לא היינו בהם, אך מצד שני במימד הממלכתי יש נסיגה מדאיגה. ראש העיר ברקת מהווה סכנה לעתידה של ירושלים, תכניות המתאר של ירושלים הם סכנה אמיתית למצב הדמוגרפי בעיר, ברקת מוביל קו של חיבור שכונות ערביות וניתוק שכונות יהודיות".
לדבריו, ברקת הרס במו ידיו את מערך ההרתעה של העירייה כלפי עברייני הבנייה הערבים, "אולמרט היה הורס מאה בתים בשנה, לופוליאנסקי שמונים בתים בשנה וראש העיר הנוכחי ירד לחמישים מבנים בלבד, אין כיום הרתעה לעבריינים, יש עשרות התחלות בנייה של יחידות דיור של ערבים במזרח ירושלים, אין אכיפה".
קינג סבור שהדרך היחידה להלחם במגמה המסוכנת עוברת דרך יוזמות פרטיות, "צריכים להמשיך לחזק את עמותות עטרת כהנים, אלעד והקרן לאדמות ישראל, היוזמות הפרטיות הם אלה שיתגברו על המכשולים שמציב בפנינו השלטון".
הוא קורא לציבור הדתי לאומי לעשות חשבון נפש, "אנחנו חייבים להבין מדוע הגענו עד הלום, מדוע אנחנו לא משפיעים על ראש העיר, עשינו טעויות פוליטיות רבות, בעיקר בעצם העובדה שקראנו לתמוך בראש העיר, היום כולם יודעים שהוא ראש עיר של השמאל, אנחנו עומדים ומשתהים איך מועצת עיר שיש בה רוב של דתיים, חרדים וש"ס לא מסוגלת לשמור על האינטרסים של ההתיישבות במזרח ירושלים, אין בנייה לא ברמת שלמה, לא בפסגת זאב וגילה, אני מקווה שנלמד את הלקח ובבחירות בעוד שלוש שנים נקבל הכרעות אחרות. ראש העיר לא יוכל ביום הדין בבחירות בעוד שלוש שנים לומר שהוא ניסה להגן על ירושלים ולשמור עליה מאוחדת, כי אנחנו נוכיח שהוא זה שקידם תכניות מסוכנות".
וכמה מילים אופטימיות לסיום, "יחד עם כל הרעה שמרחפת עלינו, אני אומר שכל הפעולות והיוזמות הפרטיות של היהודים מהארץ ומחו"ל מקדמות אותנו, אנחנו חזקים יותר מראש עיר כזה או אחר, אנחנו אולי מזיעים יותר, אבל שנת תש"ע תיזכר כאחת השנים הטובות ביותר בפריסת יהודים במזרח העיר".