להגיע להסכמה. אלקין
להגיע להסכמה. אלקיןפלאש 90

יו"ר הקואליציה והשדולה למען ארץ ישראל בכנסת ח"כ זאב אלקין, מהליכוד, מסכם שנה חיובית בקואליציה, "זו הייתה שנה יציבה, שלא נתנו בה למפלגת קדימה להגיע לאף השג, לא הפסדנו באף הצבעה, גיבשנו רוב לאומי בכנסת ושדולת ארץ ישראל תרמה להובלה של חוקים שונים".

אלקין מציין בין השאר את החוקים שמתייחסים לאלה שבגדו בארץ ישראל, "אני מזכיר את ההחלטה על שלילת חלק מסמכויותיה של ח"כ חנין זועבי, גם את חוק גילוי ממון שמתייחס לאלה שמקבלים כספים ממדינות זרות, חוק החרם שבא לתת מענה לניסיונות של כוחות שונים להוביל קמפיין של חרמות על מדינה ישראל ועל יהודה ושומרון, הייתה בכנסת הזאת התפכחות של הרוב הלאומי והבנה שצריכים ואפשר להתמודד באמצעות חקיקה מול כל אלה שמאיימים על האינטרס הלאומי".

לדבריו ההתקפה החריפה על הקואליציה מוכיחה שהיו הישגים רבים לרוב הלאומי, "לא במקרה סיימנו את השנה עם מתקפה שלוחת רסן מצד מנהיגי השמאל שהאשימו את הכנסת שהיא גזענית, ואפילו הגישו תלונה לפרלמנט האירופי, כל ההתקפות עלינו מוכיחות שאנחנו נמצאים בדרך הנכונה".

למרות ההשגים ח"כ אלקין מתייחס גם לשנה הקשה שעברה על ההתיישבות, "בזירה הלאומית זו הייתה שנה לא פשוטה, זאת בעקבות ההחלטה על ההקפאה, החלטה שהתנגדתי לה, הצלחנו אמנם למזער נזקים לפחות בתחום החינוך וזאת על אפם וחמתם של אנשי משרד המשפטים והיו עוד כמה ניצחונות טקטיים, כמו הניצחון על שלום עכשיו שרצו להרוס בתים בשכונת היובל וחרשה, אני מזכיר גם את הכללת מערת המכפלה כאתר מורשת לאומי, והחוקים שמתייחסים למתן פיצויים על ההקפאה, למרות הניצחונות האלה אסור לטמון את הראש בחול, כי הייתה פה מציאות קשה ומורכבת שפגעה בהתיישבות ונקווה שההקפאה תסתיים והבנייה אכן תתחדש".

אלקין כואב את הפיגוע הקשה שהיה בסוף השנה, "הכרתי אישית את אחת המשפחות, והפיגוע מאשש את מה שטענו לפני הפיגוע שיש הסלמה במצב הביטחוני, יש כוחות בשטח שמסמנים את המתנחלים כיעד לפגיעה, אני מתכוון מייד אחרי ראש השנה לכנס את ועדת המשנה של חו"ב לישיבת חרום כדי להפעיל את מרב הלחץ על שר הביטחון כדי שהשנה הבאה תהיה שנת בטחון ובנייה".