פילה דג עם שעועית ירוקה ואגוזי מלך מוקפצים ברוטב רימון דבש ויין לבן
מצרכים:
(4 מנות)
4 פילה דג
חצי קילו שעועית ירוקה
150 גרם אגוזי מלך קלויים
4 כפות רכז רימון
2 כפות דבש
גרגירי רימון לקישוט (לא חובה)
חצי כוס יין לבן
שמן זית
2 שיני שום חתוכות
מלח , פלפל
אופן הכנה:
מניחים מחבת על האש מוסיפים 2 כפות שמן זית , מחכים שהמחבת תהיה חמה
ממליחים ומפלפלים את פילה הדג , ומניחים במחבת , בזהירות עם העור כלפי מטה.
מחכים שמסביב לפילה דג יתחיל להיות צבע לבן, ואז הופכים בזהירות.
מנמיכים את הלהבה ואחרי כ 2-3 דקות מסירים מאש.
בנתיים , מחממים מחבת נוספת , מוסיפים שמן זית , את שיני השום החתוכות והשעועית
מקפיצים קצת במחבת.
מוסיפים את אגוזי המלך מקפיצים שוב.
מוסיפים דבש ורכז רימון וקפיצים קצת שהרוטב יעטוף את השעועית ,
מוסיפים יין לבן ומצמצמים את הרוטב
מתבלים במלח ופלפל.
מסדרים את השעועית על צלחת, מעליה את הפילה , מפזרים גרגירי רימון לקישוט
בתאבון!
באדיבות "על המשקל" – גבעת שמואל , מרכז קניות שער בנימין.