פילה דג עם שעועית ירוקה ואגוזי מלך מוקפצים ברוטב רימון דבש ויין לבן

מצרכים:

(4 מנות)

4 פילה דג

חצי קילו שעועית ירוקה

150 גרם אגוזי מלך קלויים

4 כפות רכז רימון

2 כפות דבש

גרגירי רימון לקישוט (לא חובה)

חצי כוס יין לבן

שמן זית

2 שיני שום חתוכות

מלח , פלפל

אופן הכנה:

מניחים מחבת על האש מוסיפים 2 כפות שמן זית , מחכים שהמחבת תהיה חמה

ממליחים ומפלפלים את פילה הדג , ומניחים במחבת , בזהירות עם העור כלפי מטה.

מחכים שמסביב לפילה דג יתחיל להיות צבע לבן, ואז הופכים בזהירות.

מנמיכים את הלהבה ואחרי כ 2-3 דקות מסירים מאש.

בנתיים , מחממים מחבת נוספת , מוסיפים שמן זית , את שיני השום החתוכות והשעועית

מקפיצים קצת במחבת.

מוסיפים את אגוזי המלך מקפיצים שוב.

מוסיפים דבש ורכז רימון וקפיצים קצת שהרוטב יעטוף את השעועית ,

מוסיפים יין לבן ומצמצמים את הרוטב

מתבלים במלח ופלפל.

מסדרים את השעועית על צלחת, מעליה את הפילה , מפזרים גרגירי רימון לקישוט

בתאבון!

באדיבות "על המשקל" – גבעת שמואל , מרכז קניות שער בנימין.