
יו"ר מועצת יש"ע, דני דיין, תקף הבוקר את נשיא ארה"ב בעקבות דבריו בסוף השבוע, לפיהם "המליץ" לנתניהו להמשיך בהקפאה כל עוד ממשיך המשא ומתן עם הפלסטינים להתקיים.
"בזמן שהפלשתינים חוזרים לדרך הטרור, דוחים ביהירות את ההכרה בישראל כמדינה יהודית ודבקים בזכות השיבה - מה שמטריד את הנשיא אובמה הוא הזוג הצעיר מטלמון שרוצה לבנות שם את ביתו", אמר דיין.
לדבריו, "זהו סדר עדיפויות מוזר - גם מדינית וגם מוסרית. אני מקווה - ולנוכח המציאות הפוליטית אני גם מאמין - שממשלת ישראל תדחה בנימוס את המלצתו של הנשיא אובמה ובעוד שבועיים תחודש הבניה בכל רחבי יהודה ושומרון".
בלבנון מדווחים הבוקר, כי הממשל האמריקני קיבל הבטחה מראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, לפיה לא תחודש הבנייה בהתנחלויות ב-26 בספטמבר, וכי הקפאת הבנייה תימשך שמונה חודשים נוספים. "עם זאת, נתניהו לא יכריז על כך בפומבי", צוטטו מקורות דיפלומטיים בכלי תקשורת לבנוניים.
