שיפור ניכר חל במצבו של עמוס קיפר, אביו של עדן והוא מוגדר כעת קל עד בינוני. כך נמסר מבית החולים רמב"ם בחיפה. קיפר האב עודכן רק היום, לאחר שחל שיפור במצבו, על מותו של בנו והוא יצא להלוויה.
מחקירת המשטרה עולה כי נהג הטרקטור הפלסטיני נסע ללא אורות והרכב המסחרי מאחוריו. מהחקירה עולה עוד כי לצד נהג הטנדר, ישבו שלושת הנערים כשהם לא חגורים ובמקום שיש מקום לשני נוסעים בלבד. החקירה נמשכת.
יו"ר ועד היישוב, יעל בן יעקב, סיפרה לערוץ 7 כי כל הישוב נרתם לסייע לשלוש המשפחות היקרות שעולמם חרב עליהם אמש.
המועצה האזורית שומרון קיימה הבוקר ישיבה מקיפה של מטה החרום בעקבות האסון, בסיומה אמר גרשון מסיקה, כי "התאונה המחרידה בצפון השומרון היא תוצאה ישירה של כשל מערכתי של העדר אכיפה מוחלטת כלפי נהגים ערבים עבריינים ביהודה ושומרון, הנוסעים בצורה מופרעת ברכבים גנובים, ללא לוחיות זיהוי או טסט וללא כל קשר לחוקי התנועה".
לדבריו, "משרד הבטחון לא אוכף את חוקי הבניה על הערבים ביו"ש. בחלק מהציר שבין הישובים שקד למבוא דותן נבנו ונבנים בתים ערביים בצורה פרועה ולא חוקית, ואפילו נבנה בית ספר חדש ללא כל היתר על הציר הראשי, בתוואי שנועד לשיפור בטיחותי בכביש. למרות כל הפצרותנו ותחינותנו שר הבטחון והמנהל האזרחי לא נוקפים אצבע ובית הספר הולך ונשלם".