
חברת הכנסת ציפי חוטובלי מהליכוד תקדם בקרוב מהלך להחלת ריבונות על יהודה ושומרון, ולפי שעה באופן הדרגתי. "זו חובתנו גם כלפי המתיישבים", היא אומרת ליומן ערוץ 7.
בהתיחסה לסוגיית ההקפאה והחשש מהחלטה למשיכה אומרת חוטובלי כי אמנם נתניהו "משמיע אמירות הרגה", כלשונה, אולם אין לעצום עין אלא להקפיד ולוודא שאכן הדברים מתבצעים.
בשבוע שעבר נודע כי חוטובלי היא חלק מהתארגנות של חברי כנסת מהליכוד, בהם דנון, לוין ואלקין, שהבהירה לראש הממשלה שאם ימשיך את ההקפאה מעבר לתום מועדה יצביעו הם נגד תקציב המדינה. "ראש הממשלה צריך להבין שכדי להתקדם הוא צריך רוב במפלגה. הח"כים צריכים להבהיר זאת ואשמח אם גם השרים יתבטאו בתקשורת וישמיעו את אותן אמירות שאמרו בעבר", אומרת חוטובלי ומפנה רמיזות של אשמה לעבר השרים המעדיפים להדיר רגליהם מאמצעי התקשורת כדי שלא למצוא את עצמם נאלצים להתבטא בניגוד לעמדת נתניהו.
"כשאנשים בחרו מחל הם לא העלו על דעתם הקפאת בנייה, והנה שוב אנחנו מתקפלים מול הצד השני שרק מקשיח עמדות".
עם זאת, כאמור, חטובלי אינה רואה את המאבק על ההקפאה כמאבק היחיד ובימים הקרובים בכוונתה לקדם הליך בכיוון אחר: "הקרב האמיתי הוא על התודעה של השייכות ליהודה ושומרון", היא אומרת ומוסיפה: "במקביל לבנייה נרים דגל נוסף של החלת ריבונות לפי שעה לפחות על גושי ההתיישבות. מפעל הריבונות יכול להיעשות בצורה מדורגת", היא אומרת ומוסיפה כי מהלך שכזה יבהיר לפלשתינים שהתנהלותם בזירה המדינית מובילה להפסד בשטח.
לטעמה של חוטובלי אמנם חוקי ירושלים והגולן לא גרמו לצד הערבי לשנות את חלומותיו לגבי מקומות אלו, אולם בתודעה הישראלית קיים מקום של חיבור נפשי בין שני מקומות אלה לבין הציבור בישראל יותר מאשר ביחס ליו"ש. "רוב הישראלים מחוברים לגולן ולירושלים. זה מהווה חלק בלתי נפרד מהווי היומיום שלהם וכך צריך להיות גם לגבי יו"ש".
כאמור, לטעמה ניתן להחיל בשלב הראשון ריבונות על גושי ההתיישבויות, אזורים בהם אין אוכלוסיה ערבית רבה ובהדרגה לשקול את המשך הצעדים לגבי שאר השטח והריבונות הישראלית בו.
