תבוסה פוליטית. שופטי העליון.
תבוסה פוליטית. שופטי העליון.פלאש 90

בית המשפט העליון דחה הבוקר (שני) את ערעורם של ארבעת השוטרים שכונו "השוטרים הנוקמים": רמי מוסא, אלדד חדד, יוסי לוי ויניב אשור מנהריה, שהורשעו לפני כשנה בהנחת מטען חבלה במכוניתו של העבריין מיכאל מור ועל אדן החלון של אחיינו רפי בן שלום, ונידונו לשנת מאסר.

בפסק הדין ציינו השופטים כי הדרך בה בחרו השוטרים לפעול אינה יכולה להתקבל במדינה דמוקטית וכי פעולה כזו עלולה לפגוע בפעילות המשטרה.



בפסק הדין נכתב כי "בית המשפט עמד בהרחבה על חשיבותה הרבה של משטרת ישראל כגוף האמון על אכיפת הסדר הציבורי ושמירת החוק. על פי בית המשפט, יש להגן על שוטרי ישראל העושים לילות כימים למען שמירה על בטחון הציבור, לגלות אפס סובלנות כלפי פגיעות בהם ולהעניק להם כלים יעילים למלחמה בפשע ובאלימות. ברם, לצד החובה להבטיח את תפקודן היעיל של רשויות אכיפת החוק והמשטרה, מוטלת על האחרונות חובה לנהוג בהגינות ולכבד את זכויות הפרטים בחברה. פעולה של שוטרי משטרת ישראל שהינה מחוץ לחוק ובאופן שאינו הולם את כבוד האדם וזכויותיו, עלולה לפגוע אנושות בתפקוד המשטרה ובאמון הציבור בה".



עוד נכתב כי "אמנם רשויות אכיפת החוק לא הצליחו להבטיח כי המערערים יבצעו את תפקידם ללא מורא וללא פחד, ובעקבות עבודתם במשטרת ישראל הופעלה כנגדם וכנגד בני משפחותיהם מסכת איומים, אשר כללה גם ניסיונות פגיעה של ממש. אולם, תגובתם – בדמות הנחת מטעני חבלה – אינה יכולה להתקבל במדינה דמוקרטית שומרת חוק. אין זו דרכם של שוטרי ישראל לפעול למיגור הפשיעה באמצעות הנחת מטעני חבלה".