
סגולות בריאותיות רבות נקשרו בשמו של האתרוג, החל מפריון, חיזוק הגוף והלב, מניעת אבני כלייה ועוד. היה זה הרמב"ם שכתב כי "האתרוג הוא התפוח הרפואי החשוב ביותר, ויש בו הרבה רפואות לגוף, גם אם לא ימצא הפרי, לוקחים מהעץ או מהעלים, ומבשלים כמו תה, ושותים מזה כפי הצורך, והוא טוב לכל חולי ולכל מחלה, וירפא אותם בסגולתו".
ואכן, כבן למשפחת פרי ההדר, האתרוג עשיר בויטמין C, שהוא נוגד חימצון אשר מגן על התאים מפני רדיקלים חופשיים, מסייע בריפוי פצעים ודלקות, מחזק את מערכת החיסון ומגביר את ספיגת הברזל מהמזון. וויטמין C רגיש ונהרס בקלות, ולכן, רצוי לאכול את האתרוג מיד לאחר חיתוכו, שכן כמות ויטמין ה- C שבאתרוג נמצאת אז בשיאה. חשוב לקחת בחשבון, כי גם בישול פוגע בכמות הוויטמין.
בנוסף, האתרוג מכיל פלבונואידים, המסייעים בעיכוב תהליכי הזדקנות, במניעת זיהומים ופצעים, בעיכוב תהליכים סרטניים, וטובים נגד מחלות לב.
האתרוג מכיל גם אשלגן ולכן משפר את ההרגשה לסובלים מבחילות המלוות בהקאות ושלשולים. הקאות ושלשולים יוצרים מחסור באשלגן ואכילת אתרוג או שתיית מיץ מהאתרוג עשוייה לשפר את ההרגשה מיידית.
הכותבת היא התזונאית של חברת מבושלת מבוא חורון.